Gemeente Voerendaal

\ 9/7/2009 - Integriteitsonderzoek Voerendaal afgerond Het college van burgemeester en wethouders maakt de resultaten van het integriteitsonderzoek door BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) donderdag 9 juli openbaar. Het college heeft ervoor gekozen betrokken partijen in het onderzoek als volgt te informeren: het presidium op 8 juli in aanwezigheid van BING (vertrouwelijk), de medewerkers van de gemeente op 9 juli op welke dag ook een persconferentie wordt gegeven. Tevens zullen de stukken op die dag aan de raad worden aangeboden. Tot slot zal de raad daarover beraadslagen en besluiten in de openbare vergadering van 13 juli.

Onderzoek
De gemeente Voerendaal heeft BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) op 9 maart 2009 opdracht verstrekt tot het verrichten van een integriteitsonderzoek.
Het onderzoek is erop gericht een extern oordeel te krijgen over de uitvoering en naleving van het vastgestelde aanbestedingsbeleid. Dit met name in relatie tot de organisatie van de afdeling, de bedrijfsvoering, mogelijk kwetsbare plekken en hiermee samenhangende integriteitsaspecten. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de aanbestedingsdossiers niet op orde zijn en dat het aanbestedingsbeleid niet correct is nageleefd. Het college van burgemeester en wethouders zal de uitkomsten van het onderzoek mede betrekken in het reeds lopende verbetertraject.

Het rapport is digitaal beschikbaar en ter inzage gelegd.