Gemeente Den Haag

Spoedhulp voor goed opgeleide slachtoffers economische neergang

Speciale Matchmakers gaan goed opgeleide en ervaren Hagenaars, die door de crisis hun baan kwijt raken, snel aan een nieuwe baan helpen. De Haagse Sociale Dienst, het UWV en Tempo-Team hebben hierover op 8 juli een convenant getekend.

Op de vijf Haagse Werkpleinen (het samenwerkingsverband van de gemeentelijke sociale dienst en het UWV) gaan vijf medewerkers van Tempo-Team aan de slag om deze intensieve begeleiding te bieden.

Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie) zei bij de ondertekening van de overeenkomst dat hij waardering heeft voor private partijen die meewerken de crisis en de werkloosheid te lijf te gaan. ,,Er is zwaar weer op komst. We zullen met elkaar alle zeilen moeten bijzetten om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden of te helpen, aldus Kool.

De Matchmakers zoeken de kortste weg naar werk voor mensen die goed gekwalificeerd zijn en niet langer dan drie maanden zonder werk zitten. Zo willen de drie partijen voorkomen dat werknemers in de WW blijven hangen, afglijden naar de bijstand en dan, als de economie weer aantrekt, ineens op achterstand staan ten opzichte van mensen die net van een opleiding komen. De afgelopen maand is een proef gehouden op één van de Werkpleinen. De Matchmaker heeft circa twintig mensen opgevangen, van wie er zeven al een baan hebben gevonden.