Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Bouw nieuwe studentenwoningen van start in Zuidoost

9 juli 2009

Met het begraven van een tijdcapsule gaven Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en wethouder Hans Gerson op 8 juli jl. het officiële startsein voor de bouw van 170 appartementen voor internationale studenten aan de Burgemeester Stramanweg in Amsterdam Zuidoost. De studentenwoningen zijn prachtig centraal gelegen tussen de nieuwe vervoersknooppunten van trein, tram en metro.

"Er is in ons stadsdeel vraag naar dit type woningen", zegt Els Verdonk. "Studenten die voor een semester komen studeren aan de Hogeschool van Amsterdam of de Hogeschool voor Economische Studies kunnen straks kiezen voor deze appartementen. Wonen in Zuidoost heeft veel voordelen, zoals het internationale karakter, het groen, het culturele leven en de snelle verbindingen met het centrum van Amsterdam. De studenten zullen zich snel thuis voelen in ons stadsdeel én in hun tijdelijke onderkomen."

De short stay-appartementen zijn ontwikkeld door Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied Amsterdam Zuidoost (OMC), voor en in nauwe samenwerking met Woonstichting De Key. De verwachte oplevering van de appartementen is november 2010, waarna de eenheden compleet worden ingericht en gemeubileerd. Vanaf februari 2011 wonen de eerste studenten er.

bouw

---