Gemeente Giessenlanden


Bevolkingsonderzoek borstkanker

Alle vrouwen van 50 t/m 75 jaar, wonend in Giessenlanden worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek duurt van 29 juni t/m eind juli 2009. De bus, waar het onderzoek plaatsvindt, staat op het parkeerterrein aan het Dirk IV-Plein in Hoornaar.

Alle vrouwen uit de doelgroep ontvangen voor het vrijwillige onderzoek automatisch een schriftelijke uitnodiging van het bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfotoâs van beide borsten. Dit gebeurt in een verplaatsbaar onderzoekscentrum van het bevolkingsonderzoek Zuid-West.

Â

Het doel van het bevolkingsonderzoek is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Â

Vrouwen van 50 t/m 75 jaar krijgen eens per twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. In deze uitnodiging staat hoe zij een afspraak kunnen maken, of er wordt meteen een datum en een tijdstip voorgesteld. Afhankelijk van de planning wanneer de onderzoekswagen in de gemeente staat, ontvangt een vrouw de eerste uitnodiging in het jaar dat ze 50, 51 of 52 wordt.

Â

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.