Gemeente Vlaardingen


Winnaars prentbriefkaartenwedstrijd Groeten uit Vlaardingen

09 juli 2009

Deze week zijn de winnaars bekend geworden van de prentbriefkaartenwedstrijd waaraan een groot aantal leerlingen uit groep 7 van de Vlaardingse basisscholen de afgelopen maanden heeft meegedaan.

Deze wedstrijd was onderdeel van het erfgoedproject Groeten uit Vlaardingen waarbij circa 800 leerlingen kennis maakten met het Vlaardingse visserijverleden.

Zij bezochten eerst het Stadsarchief waarna zij de andere dag een actief programma volgden in het Visserij & Vlaardings Museum én op het museumschip de VL 92 Balder. Door uitval van een Vlaardingse school, nam dit keer ook een groep van 40 leerlingen van een Rozenburgse basisschool deel aan het project.

Als verwerkingsopdracht moesten de leerlingen een prentbriefkaart ontwerpen en op de achterkant ervan hun belevenissen als jongste aan boord van een haringlogger beschrijven.

Uit de circa 150 inzendingen zijn er tien uitgekozen. De winnaars mogen in september, vergezeld van hun opa, oma, vader of moeder, meevaren op de bijna 100 jaar oude voormalige haringlogger, de Balder. Aan boord worden ze bovendien getrakteerd op een echt captains diner.

De tien winnaars zijn:

* Iris (achternaam ontbreekt), rkbs De Hoeksteen
* Olivier (achternaam ontbreekt), rkbs De Hoeksteen
* Umüs Sari, obs De Wereldwijzer

* Mitchell, cbs Dr. H. Bavinck

* Rachell Rutten,cbs Het Anker

* Bowien Mikkelsen, cbs De Ark

* Ruben Olsthoorn, cbs De Schakel

* Celestino Monteiro, cbs De Schakel

* Michelle Haak, basisschool De Rozenhorst, Rozenburg
* Demi Kuijsten, basisschool De Rozenhorst, Rozenburg

Voor de winnende ansichten zie de verwijzing in de rechterkolom. Bovendien zijn ze te bekijken op de website van het Visserij & Vlaardings Museum.

Groeten uit Vlaardingen 2009 was een gezamenlijke productie van het Stadsarchief en het Visserij & Vlaardings Museum.