Gemeente Almere

Samen werken aan veiligheid Veluwsekant

13-07-2009 | Locatie: Brasserie Four Tops aan de Palmpolstraat

Bedrijventerrein Veluwsekant krijgt het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Burgemeester Jorritsma tekent hiervoor op maandag 13 juli een samenwerkingsconvenant met ondernemers, politie en brandweer.

Deze partijen en de gemeente werkten de afgelopen maanden samen aan het in kaart brengen van de veiligheidsituatie op het bedrijventerrein en aan een plan van aanpak om deze verder te verbeteren. De uitreiking van het KVO-certificaat is een mooi moment om bij deze inspanningen stil te staan en met een passend cadeau een steun in de rug te geven voor de toekomst.

Analyse en aanpak
Bedrijventerrein Veluwsekant kenmerkt zich door een grote variatie aan bedrijvigheid die zich uitstrekt van zakelijke dienstverlening, groothandel en logistiek tot industrie. In de afgelopen jaren hebben de gemeente en de Vereniging Bedrijfskring Almere diverse initiatieven genomen om aspecten van veiligheid op te pakken. Waar het nog aan ontbrak was een analyse van de problematiek en een gezamenlijk breed gedragen aanpak van de oplossingen.

De aandacht zal de komende jaren onder meer uitgaan naar het verminderen van het aantal inbraken, het oplossen van verkeersknelpunten, het verminderen van overlast (graffiti, vernieling, etc.) en het verbeteren van onderhoud en beheer.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het KVO is een instrument waarmee de verschillende partijen samen kunnen werken aan het veiliger maken van bedrijventerreinen of winkelomgevingen. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een plan van aanpak. Het certificaat geeft het bewijs dat de opgestelde maatregelen daadwerkelijk ten uitvoer worden gebracht.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. Veluwsekant is het tweede bedrijventerrein in Almere dat het KVO-certificaat krijgt. Bedrijventerrein De Steiger kreeg het certificaat vorig jaar september.