Gemeente Veenendaal


Meetresultaten naar verwachting vrijdagavond bekend (18.00 uur)

9 juli 2009 - 18.00 uur

De meetresultaten van de lucht- en kleefmonsters die genomen zijn in de gangen vanaf de ETOS, V&D tot aan Multivlaai zijn naar verwachting vrijdagavond bekend. Als uit de resultaten blijkt dat de lucht, de vloer en de plafonds schoon zijn, zal de Arbeidsinspectie beslissen over de openstelling van de winkels in dit deel van de Corridor. Het andere deel van het winkelcentrum dat afgesloten is, blijft in afwachting van de resultaten van de metingen aldaar nog dicht. De metingen in het gedeelte vanaf het Kruidvat tot aan de uitgang bij de Tuinstraat (Bakkerij Imminkhuizen) zijn inmiddels gestart.

Â

Vandaag zijn de voorlopige resultaten van de metingen bij de winkels in de directe omgeving van de Albert Heijn aan de gemeente Veenendaal bekend gemaakt. Bij de metingen in drie van de vier winkels zijn geen tot een verwaarloosbaar gehalte aan asbestvezels gevonden. Zoals verwacht is in het filiaal van Halfords op diverse plekken asbest geconstateerd. Eerder werd om deze reden de vestiging van Halfords al hermetisch, onder zogenoemde asbestcondities afgesloten.

Â
Verder kunnen wij melden dat uit onderzoek is gebleken dat geen asbestvezels zijn aangetroffen bij de ventilatiepunten en de airco op het dak van het winkelcentrum. Dit bevestigt de eerdere berichtgeving van de GGD Midden Nederland dat het winkelend publiek, alsook de bewoners van de appartementen boven of tegenover het winkelcentrum geen gezondheidsrisico lopen.