Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden Bio Science Park haalt grote subsidies binnen

Leiden, 9 juli 2009
In het Bio Science Park in Leiden gaan de komende tijd veel nieuwe projecten van start. Leiden - life meets science, de ontwikkel organisatie van Leiden Bio Science Park, heeft via Pieken in de Delta en via het Platform ?-Techniek bij elkaar ruim E 2 miljoen toegezegd gekregen voor het initiëren van diverse projecten.

Een groot deel van deze projecten is bedoeld om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de Leidse life sciences te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een Biofarmaceutische Simulatie Fabriek. Dit is een realistische fabriek met bv dierlijke en microbiële celkweek, opwerkingsfaciliteiten, formulering, afvullen, kwaliteitscontrole, etc. Alles onder het voor de farmacie essentiële 'Good Manufacturing Practice'. Studenten van alle niveau's, medewerkers van bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen hier praktijkervaring opdoen. Dit is in een lopend productieproces niet mogelijk.

Een ander voorbeeld is de opschaling en uitbreiding van het reeds bestaande Junior Science Lab dat nu in het Gorleaus lab van de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden is gevestigd. Hier kunnen docenten van middelbare scholen nieuwe practica ontwikkelen met apparatuur die de draagkracht van individuele scholen te boven gaat. Later komen deze docenten dan terug met hun leerlingen om de nieuwe experimenten uit te voeren. Het idee is dat leerlingen op zo jong mogelijke leeftijd met techniek en de beta-wetenschap in aanraking komen om ze zo enthousiast ervoor te maken.

Daarnaast gaan er nog vele andere projecten lopen op het gebied van onderwijs & arbeidsmarkt, infrastructuur op het Bio Science Park, voorzieningen voor bedrijven en werknemers etc. Dit samen met de reeds eerder in gang gezette projecten over de opzet van het ExpatCenter Leiden en het Pieken in de Delta project inzake duale opleidingstrajecten voor werknemers op het Bio Science Park zorgt ervoor dat het Leiden Bio Science Park een ideale plaats is voor bedrijven en organisaties in de life sciences.

Nettie Buitelaar, directeur Leiden - life meets science: 'We zijn erg blij met deze projecten want op deze manier kunnen we het Bio Science Park nog aantrekkelijker maken voor nieuwe vestigers en bovendien kunnen we zo ook de bedrijven die er zitten nog beter bedienen. Het unieke aan deze projecten is dat ze allemaal gebeuren in nauwe samenwerking met een groot aantal relevante partijen, die zich allemaal eensgezind achter de doelstelling van een goed Bio Science Park scharen. De gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, het LUMC, de Ondernemersvereniging van het Bio Science Park, de Hogeschool Leiden, de ROC Leiden, de Leidse Instrumentmakers School, individuele bedrijven, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Economische Zaken hebben zich allemaal enthousiast gecommitteerd aan deze projecten waardoor er vanaf het begin een groot draagvlak en enthousiasme voor bestaat!"




Ingezonden persbericht