Ingezonden persbericht


Timberland live met KSD-software

Im-
& export van goederen efficiënt, op tijd,

en
conform wet- en douaneregelgeving van 35 landen

Zeewolde, 9 juli 2009 -
KSD
Software BV, marktleider in het ontwikkelen en aanbieden van douaneoplossingen voor middelgrote en grote internationale organisaties, kondigt aan dat Timberland met succes KSD Software Customs WorldWide heeft geïmplementeerd.  

Timberland ontwerpt, maakt, verkoopt en distribueert kwalitatief hoogwaardig schoeisel, kleding en accessoires. Het Europese distributiecentrum, gevestigd in Enschede, verscheept goederen naar 35 landen in Europa, Scandinavië, Benelux, het Midden Oosten en Afrika.

Timberland wilde een stabiele douaneoplossing die zou voldoen aan alle geldende douaneregels. Doordat deze regels snel en vaak kunnen veranderen, en doordat ze in verschillende talen worden gecommuniceerd, kan het een uitdaging
zijn om hier continu aan te voldoen.

KSD Software was geselecteerd uit 4 partijen om de oplossing te bieden.

Paula Degenaars, senior manager global trade compliance bijTimberland: "Het KSD product heeft mijn verwachtingen ruim overtroffen en het KSD team was fantastisch om mee te werken. Naast onze doelstelling om de business te continueren in een stabiele situatie, hebben we operationele efficiëntie bereikt via de black-box set-up en betere data integriteit. Dit heeft geresulteerd in een efficiënt exception
based software systeem."

===

Over KSD Software BV

KSD Software BV is marktleider in het ontwikkelen en aanbieden van douaneoplossingen voor middelgrote en grote ondernemingen. Het bedrijf is opgericht in 1976 en heeft haar hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen.  

KSD's oplossingen helpen bedrijven om hun business te stroomlijnen en om efficiency verbeteringen te bereiken in de interne en externe supply chain. KSD heeft twee branchegerichte oplossingen: Customs WorldWide, gericht op douane, en Transport Logistics Administration, gericht op externe logistiek. Op dit moment gebruiken ruim 1700 organisaties in meer dan 20 landen de KSD software.