Rijksmuseum


Tijdens de zomervakantie iedere dag kinderworkshops in Rijksmuseum

In de zomervakantie biedt het Rijksmuseum dagelijks activiteiten voor kinderen. In het Tuinhuis, een ruimte speciaal voor kinderactiviteiten in de tuin van het Rijksmuseum, worden diverse workshops gegeven voor kinderen vanaf 6 jaar. Nieuw is de inloopworkshop Allemaal Beestjes. Kinderen maken zelf een stilleven met 'levende' beestjes erop. En wegens groot succes is de workshop Wat ben jij voor een portret? verlengt en iedere dag te volgen! Voor het hele gezin is er elke zondagochtend de interactieve familierondleiding waarin het leven in de Gouden Eeuw beleefd kan worden.

Nieuw: Inloopworkshop: Allemaal Beestjes
Je komt ze overal tegen, vooral in de zomer: kevers, torren, vlinders, spinnen. 17de-eeuwse schilders waren extreem goed in het schilderen van al die kleine beestjes. Kijk maar naar de stillevens met bloemen en vruchten uit die tijd: daar lopen rupsen over de groene blaadjes of zuigen bijen honing uit de bloemen. Tijdens deze workshop kijken de kinderen in het Tuinhuis naar voorbeelden van stillevens uit het museum. Daarna tekenen ze zelf een kleurrijk stilleven, knippen beestjes uit en bevestigen die met ijzerdraad op hun stilleven: het insect beweegt!

Wanneer: dagelijks van 4 juli t/m 23 augustus, daarna op 29 en 30 augustus en 2, 5 en 6 september Tijd: van 14.00 - 17.00; kinderen kunnen ieder moment binnenlopen en als er plek is meedoen; reserveren van te voren is ook mogelijk! Duur: kinderen werken in hun eigen tempo: minimale duur 15 minuten, maximale duur 60 minuten. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Prijs: E 5,- per persoon (excl. toegang, museum gratis t/m 18 jaar) Reserveren via www.rijksmuseum.nl/families of bel: 020 - 6747191.

Workshop: Wat ben jij voor een portret?
Portretten uit de 17de eeuw zijn kleine raadsels: wie zijn deze mensen, waarom lieten zij zich schilderen en wat deed de schilder om ze zo mooi mogelijk te maken? Deze en meer vragen worden samen met een rondleider gesteld bij verschillende portretten in het museum. Daarna kunnen de kinderen in het Tuinhuis zelf eens goed in de spiegel kijken en zichzelf de vraag stellen: Wat ben jij voor een portret? Daarna kunnen de kinderen zelf aan de slag met kwasten en verf. Na afloop gaan ze met een echt geschilderd portret naar huis!

Wanneer: 4 juli t/m 23 augustus, daarna op 29 en 30 augustus en 5 en 6 september Tijd: van 11.00-13.00 uur
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Prijs: E 5,- per persoon (excl. toegang, museum gratis t/m 18 jaar) Reserveren via www.rijksmuseum.nl/families of bel: 020 - 6747191.

Familierondleiding: Leven in de Gouden Eeuw
In een museum mag je nooit ergens aankomen . behalve op zondagochtend, tijdens de interactieve rondleiding voor de hele familie. Kinderen en volwassenen gaan samen met de rondleider op zoek naar het leven in de 17de eeuw. En de geuren, kruiden en stoffen uit die tijd ruiken, proeven en voelen.

Wanneer: t/m 29 september, elke zondagochtend
Tijd: van 10.30-11.30 uur
Prijs E 2,50 per persoon (excl. toegang, museum gratis t/m 18 jaar) Reserveren via www.rijksmuseum.nl/families of bel: 020 - 6747191.

Het kinderprogramma wordt mogelijk gemaakt door de ING.