Ingezonden persbericht


VNU Exhibitions Europe kiest On-Demand Marketing
Resource Management-oplossing van Aprimo

Totale marketing planning & productie van grootste beursorganisator in Nederland verloopt na zomer 2009 via één softwareapplicatie

Amsterdam, 9 juli 2009 - Aprimo, leverancier van marketing software, kondigt aan haar On-Demand Marketing Resource Management (MRM) oplossing te gaan implementeren bij VNU Exhibitions Europe.

Met een pakket van 55 titels is VNU Exhibitions Europe de grootste beursorganisator in Nederland en marktleider met haar pakket vakbeurzen. Het bedrijf zet in op expansie in zowel b-to-b als b-to-c en is gestart met nieuwe activiteiten als online beurzen en summits om haar missie, het leveren van inspirerende en waardevolle klantcontacten aan haar klanten, waar te maken. De komende jaren zal het aantal online activiteiten groeien.

Met de Marketing Resource Oplossingen van Aprimo gaat VNU Exhibitions de productie en traffic behorende bij alle marketing & communicatie- activiteiten managen. Dit betekent dat alle taken, processen en digitale data zullen worden beheerd binnen één applicatie.

Rianne Klein Geltink, Manager Marketing en Communicatie: "Iedere marketeer wil sneller, goedkoper en beter. Ik ook. Ik wil overzicht, snelheid en kostenbesparingen bereiken met de oplossing van Aprimo. Zowel de collega's intern als onze leveranciers extern kunnen straks binnen één omgeving samenwerken. Weg met de verspilling."

Klein Geltink geeft aan dat Aprimo is geselecteerd vanwege haar marktleiderschap, de compleetheid van de oplossing, en de mogelijkheid om het als service (SaaS) te gebruiken, zonder IT-betrokkenheid. Na de zomer gaat VNU Exhibitions Europe live met de applicatie.

"Fred van Westerop, districtmanager Benelux van Aprimo: "Wij zijn verheugd en trots dat de grootste beursorganisator in Nederland met ons gaat werken. Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing veel zal opleveren voor VNU. Onder andere: sneller, goedkoper en beter werken, waardoor VNU Exhibitions kan blijven groeien en concurreren."

Over VNU Exhibitions Europe
VNU Exhibitions Europe (een volle dochter van de Jaarbeurs Holding) is toonaangevend met een marktleidend portfolio van ruim tachtig evenementen. In binnen- en buitenland organiseert VNU Exhibitions Europe grote, landelijke vak- en consumentenbeurzen, maar ook regionale events en zeer exclusieve, besloten bijeenkomsten voor topmanagement. De hele beursportfolio wordt aangevuld met online producten waar 365 dagen per jaar contacten kunnen worden gelegd en onderhouden.

Over Aprimo
Aprimo is een toonaangevende leverancier van marketingsoftware en -diensten die de productiviteit en het functioneren van marketingorganisaties verbeteren. De oplossingen van Aprimo bestaan uit Multichannel Campaign Management, Marketing Resource Management en Marketing Performance Management. Aprimo's software ondersteunt bij het beheren van marketingbudgetten, het aansturen van interne en externe resources en het productieproces van marketing assets. De Campaign Management-module maakt het mogelijk een gepersonaliseerde customer centric dialog op te bouwen en biedt mogelijkheden voor Lead- en Eventmanagement. Aprimo levert haar oplossingen aan grote en middelgrote ondernemingen over de hele wereld, waaronder AT&T Inc., Bank of America, TNT, Office Depot, Honda Motor Europe Ltd., Intel Corporation, SPSS, Nestlé S.A., Sprint Nextel Corporation, Target Corporation, Ericsson, Toyota Motor Corporation en Warner Bros. entertainment, Inc. Zie voor meer informatie: www.aprimo.nl