Ingezonden persbericht

Persbericht
Juli 2009

Burgemeester Van Aartsen onthult winnend kunstwerk 'Ik heb een stem in de stad'

Burgemeester Van Aartsen onthult op donderdag 9 juli een nieuw kunstwerk in de Commissie/Perskamer van het stadhuis. Rik Smits won een wedstrijd onder derdejaarsstudenten aan de KABK. De deelnemers kregen de opdracht een kunstwerk te ontwerpen rond het thema 'Ik heb een stem in de stad'. Rik Smits maakte het winnende kunstwerk, bestaande uit twee indrukwekkende, zeer gedetailleerde zwart-wit tekeningen.

Twee uitvergrotingen van tekeningen sieren vanaf donderdag een jaar lang de Commissie/Perskamer. Daarnaast ontvangt Rik Smits een cheque t.w.v. ¤ 1.000,- uit handen van wethouderr Marieke Bolle (Cultuur en Financiën). De ontwerpen werden beoordeeld door een jury die bestond uit twee raadsleden en de directeur van de KABK. De wedstrijd werd een aantal jaar geleden in het leven geroepen door oud-wethouder Van Woensel. Na deze ronde wordt de wedstrijd nog een keer gehouden.

De onthulling van het kunstwerk vindt plaats tijdens de schorsing van de gemeenteraadsvergadering op 9 juli. Deze laatste raadsvergadering van het seizoen begint om 13.00 uur en wordt omstreeks 18.00 uur geschorst. De raad en het college, pers en andere belangstellenden zijn welkom om de onthulling door de burgemeester bij te wonen.

De Commissie/Perskamer wordt gebruikt voor vergaderingen van raadscommissies, persconferenties en andere doeleinden. De ruimte is regelmatig te zien via live-uitzendingen op http://politiek.residentie.net.



Ingezonden persbericht