Ingezonden persbericht

Obvion anticipeert met nieuwe marktbenadering op levensfasen consument

Boekje 'Mogelijkheden van je hypotheek' concreet resultaat
Heerlen, 9 juli 2009 - Obvion is de eerste hypotheekverstrekker die haar dienstverlening inricht op de levensfasen van haar klanten. Consumenten blijken namelijk behoorlijk wat stress te ervaren bij het afsluiten van een hypotheek, zo blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Forum. 'Kan ik het allemaal wel betalen?' en 'Zie ik niets over het hoofd?' zijn vragen die veel onzekerheid oproepen. Obvion speelt hierop in met de hypotheekpocket Mogelijkheden van je hypotheek als je leven verandert.
Mogelijkheden van je hypotheek is het concrete resultaat van de nieuwe weg die Obvion inslaat. Doel van deze nieuwe marktbenadering is de consument tijdens de gehele looptijd van de hypotheek financieel onbezorgd te laten wonen, en niet alleen bij het afsluiten ervan. Consumenten hebben namelijk meer dan ooit behoefte aan een hypotheek die meegroeit met hun leven. Het korttermijnperspectief met de laagst geldende rente is vaak in de beginfase aantrekkelijk, maar die keuze houdt niet per definitie rekening met onverwachte gebeurtenissen. Kortom: het product moet aansluiten op je leven en de looptijd van je hypotheek, die vaak een periode van dertig jaar beslaat.

Praktisch hulpmiddel
Op basis van de drie beloftes betrouwbaar advies, helderheid en ontzorgende dienstverlening wil Obvion zich onderscheiden van andere hypotheekverstrekkers. Kwalitatieve adviezen tijdens het gehele voor- én natraject staan hierbij centraal. Het boekje Mogelijkheden van je hypotheek geeft een overzicht van gebeurtenissen en dient als gids tijdens verschillende levensfasen. Bij (on)verwachte gebeurtenissen zoals een verbouwing of (noodgedwongen) verhuizing van een koop- naar een huurwoning is het wel zo prettig dat je hier op voorhand rekening mee houdt. Zo kun je eventuele financiële consequenties achteraf proberen op te vangen of te vermijden. Mogelijkheden van je hypotheek is zodoende een praktisch hulpmiddel tijdens het adviestraject met een hypotheekadviseur.

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een hypotheekbedrijf dat samen met de beste tussenpersonen verantwoorde hypotheken verstrekt, en daarbij de beste service biedt. Het belang van consument en maatschappij staan voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 350 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke tussenpersonen. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, verantwoord en persoonlijke aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN

Ingezonden persbericht