Ingezonden persbericht

Persbericht

Mio lanceert ultra dunne navigatiesystemen met geïntegreerde digitale TV

Revolutionaire Mio navigatie dankzij geïntegreerde digitale tv in de nieuwe Spirit lijn.

Mollem (BE), 9 juli 2009 - Mio Technology, één van de marktleiders op het gebied van draagbare navigatiesystemen, kondigt vandaag twee nieuwe navigatieproducten aan die navigatie combineren met digitale TV: de V505 TV en V735 TV. De nieuwe systemen combineren het gebruiksgemak en de toepassingen van een veelzijdig entertainmentsysteem dat gebruikt kan worden tijdens pauzes of op de eindbestemming van een reis.

Mio's geschiedenis van baanbrekende innovatie in design en functionaliteit wordt voortgezet met de Moov Spirit TV lijn. Het is de perfecte partner voor familie uitstapjes, kampeer- en reisvakanties en biedt mobiel entertainment zodra de bestemming bereikt is. De Moov Spirit TV's zijn tevens ideaal voor gebruik op de achterbank door medepassagiers of kinderen die willen genieten van TV terwijl ze gereden worden naar de bestemming. Ook biedt deze reispartner een goede uitkomst tijdens saaie trein- of busreizen. Professionals die rijden voor hun werk bijvoorbeeld taxi-, buschauffeurs en mensen in een buitendienstfunctie, kunnen de Moov Spirit TV gebruiken om te ontspannen tijdens een pauze en te genieten van hun favoriete TV programma's of om het laatste nieuws te zien. Thuis kan de Spirit TV natuurlijk ook gebruikt worden als een additionele draagbare TV.

De Moov Spirit TV lijn bestaat uit twee uiterst draagbare, ultradunne modellen, de V505 met een 4,7 inch breedbeeldscherm en de V735 met een verbazingwekkend 7 inch breedbeeldscherm.

Digitale TV on the Moov

Dankzij het slanke breedbeeldscherm is digitaal TV kijken op de V505 en de V735 een waar genot. De auto-tune functie is makkelijk in te stellen zodat de gebruiker zijn favoriete show binnen enkele secondes kan zien. Beide modellen zijn voorzien van een zevendaagse EPG (Elektronische Programma Gids) die voor elk beschikbaar kanaal laat zien welke programma's er de komende week verschijnen. Met slechts twee antennes wordt het optimale signaal gezocht en dankzij het simpele touchscreen menu en de afstandsbediening is het zoeken naar programma's kinderspel. Het scherpe, heldere beeld en de krachtige speakers zorgen voor een fantastische TV ervaring.

De V735 TV is tevens een compleet mediasysteem waarop de gebruiker video en foto's kan opslaan of kijken en waarmee er naar favoriete MP3-nummers geluisterd kan worden.

Beste navigatie in zijn klasse

De navigatiesystemen zijn beiden voorzien van Mio's nieuwste Spirit software. Zowel de V505 TV als de V735 TV maken gebruik van deze gemakkelijk te bedienen interface en de eenvoudig af te lezen TruMap(TM) kaarten. Autorijden wordt ook veiliger dankzij maximumsnelheid waarschuwingen, vooraf geïnstalleerde snelheidscamera's, 3D rijstrookbegeleiding en kruispuntoverzicht. Laatstgenoemde helpt de bestuurder de juiste rijbaan te kiezen en te anticiperen op aankomende kruispunten en afritten: men hoeft met de Spirit toestellen nooit meer een afrit te missen.

Beide modellen hebben ingebouwde verkeersinformatie (TMC) zodat bestuurders gemakkelijk een weg om de file en drukke routes heen vinden. Spirit's fantastische nieuwe Explore Mode geeft gebruikers duizenden locale nuttige plaatsen (POI) door heel Europa en langs elke gekozen route. Met één simpele handeling op de kaart creëert Explore Mode een virtueel interessante locatie (POI) door een cirkel om de gewenste locatie te plaatsten. Met Mio's ongeëvenaarde voetgangersmodus, die tevens is inbegrepen op de V505 TV, kunnen gebruikers ter voet verder verkennen en routes afsnijden die met de auto onmogelijk zijn.

Mio's Local Search helpt gebruikers eenvoudig plekken te vinden om te bezoeken, te verblijven, te winkelen of te eten en er naartoe te navigeren. Met Navpix, de fotonavigatiefunctie geïntroduceerd door Mio in zijn vorige Navman reeks kunnen gebruikers browsen door een enorme diversiteit aan foto's zoals toeristische bestemmingen, stranden en hotels. Vervolgens kan een keuze uit de afbeeldingen worden gemaakt waarna de Mio V505 TV of V735 TV de bestuurder erheen navigeert. Zodra de bestemming bereikt is, kan er meer informatie opgevraagd worden met de vooraf geïnstalleerde Wcities Travel Books, die een inzicht geven in de lokale bezienswaardigheden gecombineerd met feiten en foto's.

De Moov Spirit TV lijn ligt vanaf ongeveer 20 juli in de winkel.

Moov Spirit TV Product eigenschappen:

Moov Spirit V505 TV
· Digitale TV met Elektronische Programma Gids (EPG)
· Baanbrekende 'Spirit' software met Slide Touch(TM)
· Ingebouwde verkeersinformatie (TMC)
· De nieuwste West-Europese kaarten met 30 dagen Meest Recente Kaart Garantie
· 4.7" scherm
· Slank en lichtgewicht design
· TruMap views voor duidelijke instructies
· 3D kruispuntoverzicht en rijstrookbegeleiding zodat u nooit meer een afslag mist
· Local Search door middel van MioMore(TM) desktop 2
· Explore modus
· Wcities reisboeken
· Voetgangersmodus
· Slimme en economisch routebepaling
· NavPix fotonavigatie
· Capture knop voor locatie en reis
· Voorgeïnstalleerde snelheidcamera's - gratis proefabonnement*
· Tekst naar spraaktechnologie
· Snel satellietontvangst met SiRFInstantFixII(TM)
· Maximum snelheid indicatie
· Nieuwste West-Europese kaarten

* Voor een gelimiteerde periode van 12 maanden.

Moov Spirit V735 TV
· Digitale TV met elektronische tv gids (EPG)
· Baanbrekende 'Spirit' software met Slide Touch(TM)
· 7" breedbeeld
· Slank, lichtgewicht design
· TruMap views voor duidelijke instructies
· 3D kruispuntoverzicht en rijstrookbegeleiding zodat u nooit meer een afslag mist
· De nieuwste West-Europese kaarten met 30 dagen Meest Recente Kaart Garantie
· Local Search met MioMore Desktop 2
· Explore modus
· Wcities reisgidsen
· Slimme en economisch routebepaling
· NavPix(TM) fotonavigatie
· Capture button voor locatie en reis
· Voorgeïnstalleerde snelheidcamera's - gratis proefabonnement *
· Tekst naar spraaktechnologie
· Snel satellietontvangst met SiRFInstantFixII
· Maximum snelheid indicatie
· Nieuwste West-Europese kaarten
· Afstandsbediening

* Voor een gelimiteerde periode van 12 maanden.

Over Mio Technology
Mio Technology Corp. ontwikkelt en brengt producten op de markt die het gebruikers mogelijk maken te genieten van de allerlaatste ontwikkelingen in mobiele diensten. Mio stelt wereldwijd meer dan 1500 mensen tewerk en brengt zijn producten op de markt in meer dan 47 landen en regio's. Mio's Europese vestigingen bevinden zich in België, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

De producten van Mio, die autonavigatie, draagbare navigatie en navigatie PDA systemen omvatten, zijn ontwikkeld met een focus op de behoeften van consumenten. Mio's slogan 'Explore More' richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en wil hen laten weten dat ze de wereld makkelijk en in alle vrijheid kunnen ontdekken.

Noot voor redacties:
Meer informatie over de producten van Mio Technology is te vinden op http://www.mio.com/

Beeldmateriaal kunt u vinden op onze FTP server in de map van Mio:

FTP server Pride PR
ftp://pridepr.inventeers.nl/
un: ftpuser
ww: prideftp

Voor meer informatie (