Ingezonden persbericht

Speciale editie Elsevier over klimaat nu verkrijgbaar

Donderdag 9
juli 2009
Speciale Editie Klimaat
Zin en onzin over het broeikaseffect

De afgelopen jaren is in de media het onderscheid tussen begrippen als klimaat, natuur en milieu vrijwel weggevallen. Want dit staat volgens veel wetenschappers en politici vast: het gaat de verkeerde kant op met milieu, natuur, klimaat, en de mens is verantwoordelijk. Is dat echt zo?

In de Speciale Editie Klimaat blijft de Elsevier-redactie ver van de emoties, die het debat over klimaat en milieu sturen. Feitelijk wordt geanalyseerd wat het klimaat eigenlijk is (en wat milieu en wat natuur), op welke gegevens de hedendaagse wetenschap is gebaseerd en of het wel waard is om honderden miljarden euro's te investeren in het tegengaan van opwarming van de aarde op grond van onzekere modellen.

Met onderwerpen als het Nederlandse klimaat door de eeuwen heen, zin en onzin over het broeikaseffect, wat is CO2 eigenlijk? en wat we zelf kunnen doen aan een beter klimaat in overvloedig geïllustreerde artikelen, fotoreportages, interviews, wetenschappelijke achtergronden, grote grafische producties, u vindt het allemaal terug in de 100-pagina dikke, duurzame, klimaatneutrale Speciale Editie Klimaat.

Bestellen
Lezers van Elsevier en www.elsevier.nl kunnen de Elsevier Speciale Editie Klimaat bestellen voor ¤ 8,95 (inclusief verzendkosten). De uitgave wordt dan met een acceptgiro aan u toegestuurd. U kunt ook telefonisch bestellen via 0314-358358.