Ingezonden persbericht

Amsterdam, 9 juli 2009

KUNSTBENDEWINNAARS NEMEN DEEL AAN KONINKRIJKSPELEN CULTUUR.....OP ARUBA!

De winnaars van Kunstbende 2009 hebben op de finale in de Melkweg vele prijzen in de wacht gesleept: van optredens en workshops tot naaimachines en kaarten voor Lowlands en Sensation. Maar, de meest bijzondere prijs dit jaar is deelname aan de Koninkrijkspelen Cultuur ...op Aruba! Kunstbende neemt 25 winnaars mee naar het Koninkrijk voor zon, zee, strand en heel veel kunst en cultuur!

Het is ongelofelijk, maar echt waar! De winnaars van Kunstbende 2009 gaan mee naar de Koninkrijkspelen Cultuur voor een uitwisseling met Kunstbende Aruba en de Nederlandse Antillen. De Koninkrijkspelen Cultuur zijn opgezet om het ontwikkelen en stimuleren van wederzijds begrip tussen deze jongeren te bevorderen.

In 2008 waren de Kunstbendejongeren van het Koninkrijk in Nederland. Nu is het onze beurt om naar Aruba te gaan! Kunstbende Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen werken tijdens de uitwisseling aan een cross-overvoorstelling tijdens de Koninkrijkspelen. Een hooggeëerd publiek zal de jongeren aanschouwen. Nederland wordt vertegenwoordigd door: Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, Minister Plasterk, Marja van Bijsterveldt en Jet Bussemaker.

Kunstbende wordt vertegenwoordigd door 25 winnaars tussen 13 en 18 jaar in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance:
Flevoland: Valentina Elèni
Zeeland: Sinedu de Graaf , Leon Slepcik, Kyela Konings, Luc Vleugel
Overijssel: Kai Mulder, Stef Veldhuis, Bram Schabbink, Rinkie Bartels (The Casings)
Gelderland: Leander Zimmerman, Lisa Strijbosch
Amsterdam: Mandy in 't Groen, Daphne Pronk
Utrecht: Sander Valkenburg, Anna Bastianie, Myrthe Huber
Limburg: Jolien Alleleijn
Noord Brabant: Coen Timmer, Thijs Jan van Hoek, Daniel Groothuysen
Zuid Holland: Lieke van der Loo, Rebecca Trouwee, Jamie de Groot, (Endless) Lotte Hamelink, Yarriz Lemmers

Kunstbende zit van 21 tot en met 28 juli op Aruba voor de Koninkrijkspelen Cultuur. Volg ons op www.kunstbende.nl.

Noot voor redacties: