Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Karavaan opent 9 juli met Voorland van 5eKwartier

Reizend theaterfestival op Westfriese Omringdijk

Haarlem 13 mei 2009 - Karavaan reist deze zomer over de Westfriese Omringdijk met locatievoorstellingen en straattheater. Van 9 t/m 26 juli vormt de dijk, die oude steden als Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar en Schagen verbindt, de inspiratiebron én speellocatie van het festival. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen speelt 't Woud Ensemble het liefdesverhaal De Beer van Anton Tsjechov. Diep in de polder waar de wind hard waait en waar gedachten diep zijn, speelt Beumer en Drost de familievoorstelling Drempelen. Verhalen van dorpsbewoners staan centraal in de openingsvoorstelling van Karavaan: Voorland van het 5eKwartier in Schellinkhout.

Voorland, een theatrale reis naar de ziel van een dorp Karavaan presenteert deze zomer de locatievoorstelling Voorland in het dorp Schellinkhout. In dit authentieke Westfriese decor gaat kunstenaarscollectief het 5eKwartier op zoek naar de ziel van het dorp. In een rap tempo verandert dit dorp van een agrarische gemeenschap in een woonparadijs voor mensen uit de stad. Voorland toont de achterkant van de idylle en verhaalt over veranderingen in de gemeenschap. Het 5eKwartier neemt de bezoeker mee op een theatrale reis. Op markante plekken in het dorp zoals de kerk, het dorpshuis, de koeienstal en het recreatiepark zijn ontroerende films te zien die kunstenaars ontwikkelden op basis van verhalen van dorpsbewoners. De films worden ter plekke begeleid door professionele muzikanten in samenwerking met lokale amateur musici. Voorland is de openingsvoorstelling van festival Karavaan.

Het 5eKwartier maakt kunst op plekken met een noodzaak voor verbeelding. Onder leiding van Titia Bouwmeester ontwikkelen kunstenaars theatrale vormen om lokale verhalen en muziek te delen met een breed publiek. Kunstenaars werken nauw samen met mensen uit de gemeenschap aan een spannend artistiek proces en een resultaat dat tot de verbeelding spreekt.

Eind mei staat het volledige programma op de website. De kaartverkoop start 8 juni. De voorverkoop voor Vrienden van Karavaan start 5 juni. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.karavaan.nl

Noot voor redacties

Noot voor de redactie/