Politie Gelderland-Zuid

Brand legt bedrijf in as

Tricht, 09-07-2009 o Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een timmer- en metselbedrijf aan de Nieuwsteeg in Tricht volledig in de as gelegd.

Omstreeks 02.15 uur kwam de melding bij brandweer en politie binnen. Omdat naast het afgebrande bedrijf een ander bedrijf zat waar gevaarlijke stoffen stonden opgeslagen, werd met groot materieel uitgerukt. Het brandweerkorps uit Geldermalsen kreeg ondersteuning van omliggende korpsen. Toch kon niet worden voorkomen dat het bedrijf volledig uitbrandde. De aangrenzende bedrijven bleven behouden.

Kort na het uitbreken van de brand zijn de bewoners van de wijk gelegen naast het bedrijf, huis aan huis gewaarschuwd en verzocht ramen en deuren te sluiten. Ook werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. Om 04.20 uur werd brandmeester gegeven en kon het treinverkeer met aangepaste snelheid weer passeren. Metingen wezen uit dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen die een gevaar zouden kunnen opleveren voor de volksgezondheid. De technische recherche zal in de loop van de dag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. (14)

Laatst gewijzigd 09-07-2009 6:36 | © Regio Gelderland-Zuid |