Dura Vermeer

Niftrik - 09 juli 2009

Business Unit Betonbouw officieel uit de startblokken

Vandaag levert de Business Unit Betonbouw onderdeel van Dura Vermeer Beton- en Waterbouw haar allereerste project op sinds haar oprichting in januari van dit jaar.

Begin dit jaar is op de werf van de Business Unit Betonbouw in Niftrik gestart met een aantal prefab projecten, waaronder het vandaag op te leveren geluidscherm in de gemeente Barneveld. Gezien deze ervaring stelt bedrijfsleider Hans Coenen dat het nu afgewerkte scherm een mooie opmaat is naar vele geluidsschermen, viaducten, tunneltjes en parkeergarages die nog volgen.

Door de beperkte grootte is dit project een goede test geweest om te kijken hoe de nieuwe afdeling draait als uitvoerende en tevens coördinerende partij tussen onderaannemers en opdrachtgever. Op één opstandige boomwortel na bleek de machine goed te draaien en het werkterrein was dan ook ruim voor deadline weer schoon opgeleverd in afwachting van de officiële openstelling. Het grondwerk is door Dura Vermeer Infrastructuur uitgevoerd.

Business Unit Betonbouw
Business unit Betonbouw richt zich op de kleinere projecten tot ca. EUR 3 miljoen in de regio Zuid-Oost Nederland en staat voor flexibiliteit, creativiteit, low costs, oplossingsgericht en adviserend. Betonbouw bestaat uit een team van drie ervaren medewerkers op het gebied van civiele betonbouw. Met de vertegenwoordiging in het zuidelijke deel van ons land denkt Dura Vermeer Beton- en Waterbouw nog beter in staat te zijn in haar markt op prijsniveau te concurreren.

De business unit richt zich vooral op projecten op het gebied van bruggen, tunnels, bouwkuipen, betonnen kelders, betonnen fundaties en industriebouw.