b#!/dev/a/nb/formats/InpFormat datum: 20090713 titel: Rechtbank en Hogeschool sluiten samenwerkingsovereenkomst locatie: inp/2009/07/09/V033.htm url: http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/s-Hertogenbosch/Actualiteiten/Rechtbank+en+Hogeschool+sluiten+samenwerkingsovereenkomst.htm nbcode: nb06 nl00 bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch authentiek: ja log: 20090709:08:51 terminator ARRBOSCH.SCR lead_org: 's-Hertogenbosch, 9 juli 2009 - De rechtbank 's-Hertogenbosch en de Juridische Hogeschool Avans-Fontys gaan op diverse terreinen samenwerken. Rechtbankpresident Huub Snijders en Gerard Hupperetz, afz: Rechtbank 's-Hertogenbosch


Rechtbank en Hogeschool sluiten samenwerkingsovereenkomst

's-Hertogenbosch, 9 juli 2009 - De rechtbank 's-Hertogenbosch en de Juridische Hogeschool Avans-Fontys gaan op diverse terreinen samenwerken. Rechtbankpresident Huub Snijders en Gerard Hupperetz, directeur van de Juridische Hogeschool, zetten op 13 juli a.s. hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst.

De Juridische Hogeschool en de rechtbank âs-Hertogenbosch delen dezelfde ambitie: het bieden van de hoogste kwaliteit. Reden om de handen ineen te slaan. Doel van de samenwerking is om de opleiding van HBO-juristen verder te verbeteren en de afgestudeerden eventueel klaar te stomen voor instroom in de rechtbank âs-Hertogenbosch.

Onderlinge uitwisseling
De rechtbank en de Juridische Hogeschool geven elkaar de positie van âpreferred partnerâ, wat inhoudt dat ze elkaar aanbevelen bij partijen in de markt en gebruik maken van elkaars netwerk en faciliteiten. Daarnaast zal er een onderlinge uitwisseling van medewerkers plaatsvinden. In de samenwerkingsovereenkomst is verder onder meer opgenomen:

* Rechters geven gastcolleges op de Juridische Hogeschool en de Juridische Hogeschool organiseert actuele themabijeenkomsten voor medewerkers van de rechtbank.

* HBO-Rechtenstudenten krijgen de gelegenheid om hun stageperiode bij de rechtbank door te brengen en docenten van de Juridische Hogeschool kunnen een rechtbankstage lopen om vervolgens die actuele praktijkervaring weer in te zetten tijdens hun lessen.
* Om studenten écht te laten proeven van het werken op de rechtbank wordt er (geanonimiseerd) casusmateriaal geleverd en een oefenrechtbank georganiseerd. Daarnaast zijn er plannen voor een speciale minor ârechtbankâ.

* Tot slot streven beide partijen naar het gezamenlijk organiseren van bijvoorbeeld congressen en pleitwedstrijden.

Over de Juridische Hogeschool en de rechtbank âs-Hertogenbosch De Juridische Hogeschool Avans-Fontys is een bijzonder samenwerkingsverband van twee onderwijsgiganten in Brabant: Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen. De Juridische Hogeschool verzorgt de opleiding HBO-Rechten voor ruim 1200 studenten verdeeld over twee onderwijslocaties in âs-Hertogenbosch en in Tilburg. De rechtbank âs-Hertogenbosch behoort tot de grote rechtbanken van Nederland. Er werken ruim vijfhonderd mensen, waaronder rechters, juridische medewerkers, administratief medewerkers en stafmedewerkers.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 9 juli 2009