Gemeente Twenterand


Westeinde weer open na brand
Opruimwerkzaamheden asbest morgenochtend vervolgd

Bij de brand van gisteravond aan het Westeinde in Vriezenveen is er bij drie woningen en op de openbare weg in de directe omgeving van deze woningen, asbest aangetroffen. Het asbest op de openbare weg is opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het opruimen van het asbest bij de drie woningen wordt hoogstwaarschijnlijk morgen vervolgd. De gemeente Twenterand heeft er bij de eigenaar van Ebru op aangedrongen de opruimwerkzaamheden direct te vervolgen. Vanavond vindt er een inventarisatie plaats. Deze gaat vooraf aan de opruimwerkzaamheden die morgenochtend worden hervat.

Gemeente Twenterand heeft aangedrongen op snelle hervatting van de opruimwerkzaamheden. Er waren wat onduidelijkheden over de dekking door de verzekering. Deze zijn vooralsnog opgelost.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen verdere verspreiding van asbest heeft plaatsgevonden. De brand veroorzaakte een rookontwikkeling die boven een deel van Vriezenveen zichtbaar was. Uit metingen is gebleken dat in deze rook geen concentraties van stoffen aanwezig waren, die een gevaar vormden voor de volksgezondheid. Ook nu is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Het asbestgebied is afgeschermd en de bewoners weten wat ze wel en niet moeten doen.

De direct omwonenden worden aan het eind van de middag per brief op de hoogte gesteld van de laatste stand van zaken. Het Westeinde was vanochtend vroeg al weer open voor verkeer.

De brand woedde dinsdagavond bij Ebru, een Auto- en Meubelbeklederij. De brandweer was na de uitbraak snel ter plaatse en kon rond 19.00 uur het sein 'brand meester' geven.

Volgens de eigenaar van Ebru is de brand ontstaan na laswerkzaamheden. De politie ziet dan ook geen aanleiding voor verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.