Ingezonden persbericht


Deventer, 9 juli 2009

Bandencentrum Jan Steverink distributeur Michelin Pilot Sport Cup

Bandencentrum Jan Steverink is verkozen tot exclusief distributeur voor Nederland van de Michelin Pilot Sport Cup ultra high performance banden. De Michelin Pilot Sport Cup en Michelin Pilot Sport Cup + zijn ontwikkeld voor maximale prestaties op het circuit én de openbare weg. Porsche monteert deze Michelin banden af fabriek onder de meest krachtige types 911: de GT2 en GT3. BMW kiest voor deze banden onder de M3.

"Wij zijn zeer trots op het feit dat Michelin ons heeft gevraagd om de Michelin Pilot Sport Cup en Michelin Pilot Sport Cup + op de kaart te zetten in Nederland", aldus Pieter Rommens en Marcel de Groot, de eigenaren van Bandencentrum Jan Steverink. De onderneming is gevestigd in Deventer en kent twee divisies: een bandencentrum met uitstekend geoutilleerde werkplaats en een groothandel in autobanden.

"Die combinatie maakt dat we een logische gesprekspartner zijn voor bijvoorbeeld Porsche en BMW-dealers en -specialisten, maar ook voor eigenaren van deze Porsche's, BMW's en andere sportauto's. Onze handelsactiviteiten koppelen we aan kennis en kunde van het monteren van deze speciale banden."

Veel eigenaren van supersportauto's vertrouwen hun kostbare bolides al jaren toe aan Bandencentrum Jan Steverink. "Een aantal klanten woont in het buitenland, maar bezoekt trouw ons bedrijf om nieuwe banden te laten monteren en de wieluitlijning van hun Porsche, Ferrari, Bentley of Mercedes te laten controleren", verduidelijkt Pieter Rommens.

Aan de affiniteit met supersportieve auto's wordt nu het distributeurschap van de Michelin Pilot Sport Cup en de Michelin Pilot Sport Cup + toegevoegd. Marcel de Groot legt uit: "Deze Michelin banden leveren de prestaties van een circuitband, maar zijn ook op de openbare weg toegestaan. Het maakt de Michelin Pilot Sport Cup en de Michelin Pilot Sport Cup + bij uitstek geschikt voor echte liefhebbers die op zoek zijn naar maximale prestaties op het circuit én onderweg naar een trackday of circuitevenement."

De banden uit de Michelin Pilot Sport Cup serie worden gekenmerkt door maximale stabiliteit van de gordel en het profielblok. Dit resulteert in extreme grip in de bochten en een zeer precies stuurgevoel. Het asymmetrische profiel, afkomstig uit de racerij, staat garant voor constante topprestaties bij hoge snelheden dankzij een gesloten buitenste schouder voor maximale grip en wegligging op droog asfalt en een relatief open profiel aan de binnenzijde voor vochtige omstandigheden.

Michelin past bovendien twee verschillende rubbercompounds toe op de Michelin Pilot Sport Cup: de full silice binnenzijde om de grip op een nat wegdek te optimaliseren en racecompound aan de buitenzijde voor uitmuntende grip op droog asfalt.

De uitmuntende kwaliteit wordt nog eens onderschreven door het feit dat Porsche, BMW en Dodge dit type als referentieband hebben gekozen. De volgende supersportauto's zijn standaard uitgerust met de Michelin Pilot Sport Cup en de Michelin Pilot Sport Cup +:

Porsche: 997 Carrera, GT2, GT3 (incl. Fase 2).
BMW: M3 (E90), M3 CSL (E46)
Dodge: Viper SRT10 ACR

"Dankzij het brede assortiment beschikbare maten kunnen ook veeleisende eigenaren van andere merken sportwagens, zoals bijvoorbeeld Audi, Ferrari, Lamborghini en Lotus genieten van de uitmuntende kwaliteiten van deze Michelin ultra high performance banden", benadrukt Pieter Rommens.