Ingezonden persbericht


Persbericht

12-jarige Timo van Drieënhuizen gelukkige vinder Gouden speelsetje in doos van de Kolonisten van Catan

Almere, 9 juli 2009 - Vorige week was het dubbel feest bij de familie van Drieënhuizen uit Apeldoorn. De nu twaalfjarige Timo ontving van zijn opa en oma niet alleen de Jubileumeditie van de Kolonisten van Catan voor zijn verjaardag, maar hij vond in de speldoos ook nog eens een coupon die tegen inlevering een gouden setje met speelstukken zou opleveren. Gisteren nam Timo uit de handen van Wietske de Blauw van 999 Games het speelsetje ter waarde van ¤¬ 275 officieel in ontvangst.

'Ik ben echt super blij,' zegt Timo. 'Ik had al vaker de Kolonisten van Catan gespeeld en het spel stond dan ook hoog op mijn verlanglijstje. Ik vond het al helemaal te gek dat ik de Jubileumeditie van mijn opa en oma kreeg, maar dat ik nu naast het spel ook nog eens deze gouden speelstukken krijg, vind ik echt helemaal super. Mijn vriendjes zullen wel jaloers zijn.'

Vorig jaar introduceerde 999 Games naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van dit populaire spel in Nederland, een Jubileumeditie van de Kolonisten van Catan. 'Als extraatje hebben wij toentertijd alleen in de 999e doos van deze gelimiteerde uitgave een coupon voor het gouden speelsetje gestopt,' zegt Peter Christoph, marketing- en salesmanager bij 999 Games.

Christoph voegt hier aan toe: 'er zijn slechts twee van deze speelsetjes in omloop. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap de Kolonisten van Catan mocht vorig jaar een setje in ontvangst nemen. Timo is de tweede en voorlopig laatste. Een echte geluksvogel dus!'

De Kolonisten van Catan
De Kolonisten van Catan is het meest gespeelde familiespel in Nederland. In het spel koloniseren spelers het eiland Catan. Hun dorpen en steden oogsten van aangrenzende landschappen grondstoffen als graan, hout, wol en erts. Deze grondstoffen worden onderling geruild om zo de juiste combinatie samen te stellen om nog een dorp, straat of stand te bouwen.

In de Jubileumeditie van het spel gaat het er niet veel anders aan toe. Wel is in deze gelimiteerde uitgave het materiaal voor de uitbreidingsset voor 5 en 6 spelers gratis bijgevoegd. Daarnaast is de beruchte struikrover vervangen door een heuse struikroversbende van handgeschilderd kunsthars en bevat het spel een stapsgewijze uitleg, waardoor niet alleen de die-hard Catanspeler, maar ook een beginner veel lol aan het spel kan beleven.

De Jubileumeditie van de Kolonisten van Catan is geschikt voor 3 tot 6 spelers, vanaf 10 jaar. De adviesverkoopprijs is ¤ 49,95.


Noot voor redacties
###

Voor meer informatie (