Panda Security koopt drie franchise-vestigingen

Beveiliger laat internationale groei zien en breidt personeelsbestand uit met tien procent

Gorinchem, 9 juli 2009 - Panda Security, leverancier van beveiligingsoplossingen in de cloud, neemt zijn franchise-vestigingen in Zweden, Finland en Groot-Brittannië over. Daarmee wil Panda zijn internationale positie versterken. Deze stap volgt op de overnames in het afgelopen jaar in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Japan en China. In combinatie met de bestaande dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk heeft Panda Group nu twaalf eigen vestigingen.

Hotlinks
Website Panda Security
Afbeelding Juan Santana - CEO Panda Security

Panda Security volgt hiermee de strategie om het bedrijf wereldwijd te consolideren. Er zijn nu franchisevestigingen in 44 landen en een totaal van 56 lokale kantoren. Dankzij het krachtige investeringsplan is Panda in staat zijn technologische voorsprong te behouden en de internationale uitbreiding verder vorm te geven.

De investeringen zijn in lijn met het strategische plan dat is opgesteld in 2007 nadat investeringsfondsen tot Panda Security waren toegetreden. De nieuwe aandeelhouders hebben destijds besloten tot het vergroten van het marktaandeel in landen waar Panda Security al geruime tijd aanwezig was, maar het marktaandeel nog gering was.

Meer personeel en meer marketingbudget
In deze tijden van economische recessie en kostenbesparingen, laat Panda Security internationale groei zien op het gebied van omzet en het aantal klanten. Daarnaast heeft Panda Security het marketingbudget met dertig procent verhoogd en wordt het personeelsbestand met 10 procent uitgebreid (overnames niet meegerekend).

"Dankzij onze nieuwe aandeelhouders, geleid door Investindustrial, bevinden we ons in een prettige positie om zowel de toegenomen concurrentie als de economische crisis te lijf te gaan. We kunnen de nodige investeringen doen en daarmee onze concurrentiepositie verstevigen. Ook kunnen we onze producten technologisch gezien beter laten aansluiten op de behoeften van zakelijke gebruikers en consumenten. We zijn van plan om dit soort investeringen in de komende jaren te blijven doen, zeker met het oog op de beursintroductie binnen 3 tot 5 jaar", zegt Juan Santana, CEO van Panda Security.

Over Panda Security
Panda Security is in 1990 opgericht en is een van de grootste leveranciers van cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen. De software is beschikbaar in meer dan 23 talen. Panda Security-klanten bevinden zich over de hele wereld in 195 landen. Panda Security was het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat de kracht van cloud computing gebruikte binnen zijn Collective Intelligence-technologie. Dit innovatieve beveiligingsmodel kan dagelijks duizenden nieuwe malware samples automatisch analyseren en classificeren. Hiermee verzekert Panda Security bedrijven en consumenten ervan dat ze over de meest effectieve beveiliging tegen internetdreigingen beschikken tegen een minimale systeemimpact. Panda Security heeft wereldwijd 56 kantoren. Het Amerikaanse hoofdkantoor bevindt zich in Californië; het Europese hoofdkantoor in Spanje.

Als onderdeel van zijn beleid maatschappelijk verantwoord te ondernemen, ondersteunt Panda Security de Special Olympics, het Wereld Natuurfonds en Invest for Children. Meer informatie is beschikbaar via http://www.pandasecurity.com en http://www.pandasecurity.nl.



Ingezonden persbericht