Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voordelen officieel onderkend:

80% belang Sator Holding naar H2 Equity Partners

Per 8 juli 2009 is de transactie van het 80% belang van Citadel Enterprises naar H2 Equity Partners afgerond. De NMa en de ondernemingsraad van Sator Holding hebben beide toestemming gegeven. Het resterende 20% aandeel blijft in handen van Van Heck Investments te Rotterdam. De samenstelling van het huidige management en de personeelsstructuur van Sator Holding blijven ongewijzigd. Met de transactie legt Sator Holding een sterk fundament onder haar op groei gerichte ambities.

Adriaan Roggeveen, directievoorzitter Sator Holding: "We zijn verheugd dat nu ook de NMa en de ondernemingsraad officieel de voordelen van de transactie voor alle stakeholders hebben onderkend. De combinatie met H2 Equity Partners biedt een sterke basis voor onze ambitie om de leading aftermarket company in de Benelux te zijn en voor de verdere uitbouw van onze marktpositie in de rest van Europa op het gebied van auto-onderdelen en werkplaatsuitrusting voor autobedrijven. Voor een aftermarket bedrijf als Sator Holding biedt de huidige turbulente markt volop kansen. Wij kunnen met de groeigerichte aanpak van H2 Equity Partners optimaal profiteren van deze groeimogelijkheden in deze markt."

Sator Holding
Sator Holding is een belangrijke speler in de Benelux op het gebied van auto-onderdelen en werkplaatsuitrusting voor autobedrijven. Tot Sator Holding behoren onder meer Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Met 750 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 275 miljoen euro. Ruim 85% van deze omzet wordt binnen de Benelux gerealiseerd. Daarnaast is Sator Holding actief in Noord-Frankrijk en exporteert haar werkmaatschappij Nipparts onderdelen voor Aziatische auto's naar 17 landen binnen Europa. De Sator bedrijven blinken uit door hoogwaardige logistiek en innovatieve ICT-concepten. Onlangs rapporteerde de directie van Sator Holding een omzetgroei van circa 8% in het eerste halfjaar van 2009.

H2 Equity Partners
H2 Equity Partners is een leidende value-added investeerder actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in winstverbetering en buy & build investeringen. H2 Equity Partners investeert in middelgrootte ondernemingen met een aantrekkelijk groeipotentieel. Sinds haar oprichting in 1991 heeft H2 Equity Partners succesvol geïnvesteerd in een brede range van industrieën zoals handel, productie, dienstverlening en media. Voorbeelden van ondernemingen waarin H2 Equity Partners heeft geïnvesteerd zijn: Evenementenhal Holding (marktleider op het gebied van de organisatie van regionale vakbeurzen), ATAG Heating Group (fabrikant van cv-toestellen en boilers), Pouw Automotive Group (autobedrijven) en Spijker Holding (Sorbo). Meer informatie is te lezen op www.h2equitypartners.com.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht