Succesvolle live-gang voor Inovum met Q-Zorg van Qurius

Zaltbommel, 9 juli 2009 - Nadat zorginstelling Inovum uit Loosdrecht vorig jaar koos voor Q-Zorg
, de automatiseringsoplossing van Qurius voor de zorgsector, is fase I van het implementatietraject onlangs succesvol afgerond. In deze fase zijn de cliëntregistratie en productregistratie intramurale zorg ingevoerd. Het nieuwe zorginformatiesysteem zorgt voor meer transparantie in het zorgproces.

Momenteel implementeert Qurius fase II bij Inovum. Hiermee worden de dienstroosterplanning en de productregistratie extramuraal opgezet. Voor de zorgplanning extramuraal is de combinatie met Nedap's IOMoves gemaakt. Dit concept stroomlijnt het gehele planningsproces en geeft de planner meer inzicht in de logica van de planning voor cliënt, medewerker en organisatie. De dienstroosterplanning en koppeling met IOMoves zijn intussen in gebruik. Na de afronding van fase II wil Inovum in een volgende fase starten met de onderdelen ECD en facturatie.

Voordelen
Het nieuwe zorginformatiesysteem heeft als belangrijkste voordeel dat gegevens maar één keer geregistreerd hoeven worden en zorgt voor meer transparantie in het zorgproces. Met Q-Zorg kan Inovum goede zorg op maat én volgens afspraak leveren. Door de verbetering van effectiviteit en efficiency verwacht Inovum de zorgverlening nog beter te kunnen afstemmen op de behoeften van haar klanten. Wim Schimmel, lid Raad van Bestuur bij Inovum: "Inovum is ambitieus en voorloper in de zorg. Zo hechten we veel waarde aan kwaliteit, effectiviteit en transparantie. In Qurius hebben we de partner gevonden die dezelfde normen en waarden hanteert."

Q-Zorg
Q-Zorg is gebaseerd op de standaardsoftware Microsoft Dynamics NAV en is als standaardplatform goed te combineren met de benodigde branchespecifieke aanvullingen. Hierdoor biedt Q-Zorg uitgebreide ondersteuning aan de bedrijfsprocessen in de zorg, variërend van cliënt- en productieregistratie tot dienstrooster- en capaciteitsplanning.


------

Over Inovum
Inovum is opgericht in 2008 door de samenvoeging van Zorginstellingen Loosdrecht en Auxilium Zorg en Welzijn. Inovum bestaat uit: Thuiszorg Inovum, Behandel- en adviescentrum Inovum, verpleeghuis de Beukenhof in Loosdrecht en de zorgcentra Oudergaard in Kortenhoef, Brugchelen in 's-Graveland en Gooiers Erf in Hilversum-Zuid. Gezamenlijk vormen zij één organisatie in zorg. Inovum streeft ernaar om een dienstverlener te zijn die goede zorg op maat en volgens afspraak biedt. Samen met u zoeken onze medewerkers naar het best passende antwoord op uw wensen. De geboden zorg varieert daarom per cliënt. Daarbij is uw indicatie richtinggevend. Meer informatie is beschikbaar op www.inovum.nl

Over Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ongeveer
1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Engeland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje en het near shore development centre in Tsjechië, bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is onderdeel van de AScX-index. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.