Gemeente Haaren



Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen

Donderdagmiddag 9 juli zijn medewerkers van de gemeente Haaren, samen met de wethouders Eric van den Dungen en Carine Blom, de straat op gegaan om zelf de toegankelijkheid van de openbare ruimte te testen. Hiertoe aangezet door de uitkomsten van de Dorpsontwikkelingsplannen, Ouderenproof en de plaatselijke onderzoeken door de ouderenverenigingen in alle vier de dorpen.

Al snel kwamen verschillende obstakels in beeld en konden de medewerkers zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel over ontoegankelijke trottoirs te rijden. De rondgang was een onderdeel van de deskundigheidstraining die stichting Zet voor de medewerkers van de gemeente Haaren had georganiseerd. Het doel van deze training was bewustwording. Aan het eind van de trainingsdag bleek deze doelstelling zeker gehaald.

De bevindingen tijdens de rondgang zijn vast gelegd op foto's en toegevoegd aan de lijst met verbeterpunten. De komende weken gaan adviseurs van Zet met de verbeterpuntenlijst aan de slag en toetsen verschillende situaties in Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt.

In september brengen zij hun advies uit.