Gemeente Boxtel


Uitvoering Dommel door Boxtel


Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel zijn bezig met de uitvoering van het eerste deeltraject van het project Dommel door Boxtel: de stuw, de vistrap/passage en de kanogoot bij de Mgr. Wilmerstraat.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Plaatsing stuw

De afgelopen week is verder gewerkt aan het metselwerk van de vispassage en de kanogoot. In de vispassage zijn de laatste schotten aangebracht. De bodem in de vispassage is met stenen bekleed. Onder de brug is op de betonvloer ook een strook met stenen gelegd om het voor vissen makkelijker te maken om onder de brug door te zwemmen.


Aan het eind van deze week komt de stuw die ter plekke wordt gemonteerd. De stuw zorgt er bij lage waterafvoer voor dat er water door de kanogoot en de vispassage stroomt. Bij hogere waterafvoer gaat er ook water over de beweegbare stuw.


Begin volgende week worden er damwanden geplaatst rondom de uitstroomopening van de vispassage. Deze damwanden vormen een kuip waarbinnen het slib wordt opgevangen, dat vervolgens wordt verwijderd. Om de bodem tegen uitspoeling te beschermen komt daar nog stortsteen te liggen.


Bijeenkomst medewerkers Arcadis

Arcadis organiseert ieder jaar vlak vóór de zomervakantie voor alle medewerkers die vanuit Den Bosch werken een bijeenkomst met een hapje en een drankje op een locatie waar op dat moment een werk in uitvoering is van Arcadis. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op donderdag 16 juli vanaf 16.00 uur bij de bouwkeet aan de Mgr. Wilmerstraat. Contactpersoon van deze bijeenkomst is Willy Arts van Adviesbureau Arcadis, 06 27060588.


Nadere informatie


Uitvoering werk