Ultrafietser Joop van Beek rijdt wereldrecord 10.000 kilometer

09/07/2009 20:12

Agis Zorgverzekeringen Amersfoort

Joop van Beek, de 61-jarige Nunspeter, is vandaag wereldrecordhouder geworden. Zijn missie om zo snel mogelijk 10.000 km te fietsen is geslaagd en wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. Na 3 weken en ruim 5 dagen fietsen ging de ultrafietser op donderdagavond 9 juli onder grote publieke belangstelling over de finish. Joop van Beek fietste de afgelopen ruim 26 dagen rond de 375 tot 400 kilometer per dag. Met zijn monstertocht heeft hij geld ingezameld voor het goede doel Spieren voor Spieren.

Op zaterdagochtend 13 juni begon Joop van Beek aan zijn 10.000 kilometertocht. Joop wilde deze ultieme sportieve uitdaging aan gaan en besloot er een door Guinness erkende wereldrecordpoging van te maken. Met als verder doel: geld bij elkaar fietsen voor Spieren voor Spieren. Dag in dag uit reed Joop zijn rondjes van ruim 25 kilometer vanaf het Veluwetransferium in Nunspeet door Elspeet, Vierhouten en weer terug naar Nunspeet. Een rondje dat hij in totaal 400 keer heeft gereden. Zwaar heeft de ultrafietser het vooral gehad aan het einde van de eerste week. Na die dip ging het steeds voorspoedig en wist Joop vaak zeer vlakke rondetijden te rijden van ongeveer 1 uur. Ook de warme dagen van vorige week doorstond hij zonder problemen. De laatste dagen, met af en toe regen- en hoosbuien, waren wel zwaar voor Joop. 'Erg moe' zei hij dat hij de laatste dagen was. Ook na 10.000 kilometer maakt hij mentaal echter nog steeds een scherpe indruk en dat is de hele tocht niet anders geweest.

Karavaan

Joop reed zijn 400ste en laatste ronde vandaag niet alleen. Honderden fietsers, supporters, sponsors en inwoners uit Nunspeet en Vierhouten reden met hem mee naar de finish in Nunspeet. Daar werd hij onder grote belangstelling van het publiek binnengehaald en gehuldigd. De laatste weken is het festijn meer en meer gaan leven in de streek. Regionale radio en tv besteden bijna dagelijks aandacht aan Joop's tocht en de middenstand, horeca en het bedrijfsleven hebben Joop en zijn vrijwilligers op allerlei manieren massaal gesteund en gesponsord.

Spieren voor Spieren

Met zijn tocht wil Joop 15.000,= euro inzamelen voor Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert Spieren voor Spieren leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Op dit moment is al het nodige geld binnengekomen, maar veel donaties en giften zijn nog onderweg. Over een paar weken zal Joop het exacte bedrag bekendmaken en overhandigen aan Spieren voor Spieren.

Joop van Beek

Ongeveer 10 jaar geleden is Joop begonnen met ultrafietsen; het in zo kort mogelijke tijd afleggen van lange afstanden. Hij behoort tot de Europese top van ultrafietsers. Eerder nam Joop al deel aan onder andere Le Tour Direct, een wedstrijd waarbij de complete Tour de France inclusief bergetappes bijna non-stop wordt gereden. Vorig jaar nam Joop deel aan de Alpe d'HuZes en fietste hij in één dag 8 keer de Alpe op om de kankerbestrijding te steunen. www.joopvanbeek.nl





http://www.joopvanbeek.nl

http://www.agisweb.nl