Ingezonden persbericht


WAARSCHUWING VOOR EXPO GUIDE

PROVADA ontvangt vragen van exposanten over een nieuw bedrijf, Expo Guide uit Mexico. Uit deze brief zou het onjuiste vermoeden kunnen ontstaan dat er een samenwerkingsverband is tussen PROVADA en Expo Guide. Wij zijn echter onbekend met dit bedrijf.

Expo Guide stuurt een mailing met een formulier om gegevens te corrigeren. Na ondertekening van de brief is men voor een periode van 3 jaar gebonden aan een jaarlijkse betaling van ¤ 1181,- per jaar. Deze brief suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in Expo Guide, en deze zo up-to-date te houden.

Na ondertekening van de brief blijkt men echter voor een periode van 3 jaar gebonden aan een jaarlijkse betaling van bijna ¤ 1.200. Een aanzienlijk bedrag, zeker voor een tegenprestatie die niet echt duidelijk wordt gemaakt.

Of u, als exposant, gebruik wil maken van de mogelijkheid opgenomen te worden in Expo Guide, kunnen wij natuurlijk niet voor u beslissen. Wij benadrukken echter, dat in Expo Guide slechts de gegevens zijn opgenomen van die bedrijven, die zich al dan niet vrijwillig en tegen betaling hebben laten registreren. Om deze reden alleen al kan van een compleet en betrouwbaar bestand geen sprake zijn.

Voor de volledigheid delen wij u mee, dat er geen enkele sprake is van samenwerking of verbondenheid tussen PROVADA en Expo Guide. Expo Guide vermeldt ook in haar brief, dat zij "onafhankelijk, objectief, en niet verbonden aan enige organisator" is.

Wij vermoeden, dat Expo Guide de adresgegevens van exposanten uit oude beurscatalogi overneemt. Wij verzekeren u, dat PROVADA op geen enkele wijze samenwerkt met Expo Guide en haar geen exposantengegevens (heeft) verstrekt .

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 030 - 605 14 24 of e-mail: info@provada.nl