KNHS


Twee EKs in Nederland in 2009
16 november 2007

ERMELO/ DUBAI De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft twee Europese Kampioenschappen toegewezen gekregen in 2009. Dit maakte de FEI, de internationale overkoepelende paardensportbond vandaag bekend na haar Bureau Meeting in Dubai.

Het betreft de Europese Kampioenschappen Springen voor Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar), die van 9 12 juli 2009 in Hoofddorp plaatsvinden. Het concours hippique in Hoofddorp is de laatste jaren al het toneel van het Nederlands kampioenschap voor junioren en young riders. De organisator van het evenement, de stichting Vooruit, viert in 2009 tevens haar honderdjarig bestaan.

Ook de dressuurjeugd hoeft in 2009 niet ver te reizen. Het EK Dressuur voor Junioren en Young Riders gaat plaatsvinden op de terreinen van het KNHS-centrum in Ermelo op een nog nader te bepalen datum.

De KNHS is zeer verheugd met de toewijzingen van de twee EKs. Dit is een geweldige beloning voor de vele medailles die onze junioren en young riders nu al jaren achtereen winnen tijdens EKs. En we zien de toekenning ook als een blijk van waardering voor ons topsportbeleid en ons topsportklimaat, laat Bert van Wanrooij, KNHS-bestuurslid Topsport weten.