E-book: Achter de schermen van Personeelszaken


ROTTERDAM, 20090709 -- De gang van zaken rondom het ontstaan en de invulling van een vacature is voor veel sollicitanten schimmig. Hoewel hun belang groot is, ontgaat sollicitanten vaak wat er achter de schermen gebeurt. Meer kennis hiervan kan het zelfvertrouwen van sollicitanten vergroten en hun handelen richting geven.

In `Achter de schermen van Personeelszaken' wordt op veel voorkomende vragen rond het solliciteren een antwoord gegeven door de lezer een kijkje achter de schermen te gunnen. Voormalig personeelsmanager en loopbaanadviseur drs. Erik den Draak behandelt achtereenvolgens: het ontstaan van een vacature, de advertentietekst, de brievenselectie, de gespreksrondes, de psychologische test, werving- en selectiebureaus, de uitslag en wat je kunt doen als het niet goed gaat. Behalve veel praktijkinformatie staat het e-book ook vol met handige tips voor sollicitanten.

Gratis
`Achter de schermen van Personeelszaken' is als e-book (14 pagina's) gratis te downloaden van Loopbaanadvies.net. Op de downloadpagina loopbaanadvies.net/downloads.php zijn voorbeelden van sollicitatiebrieven en e-books over solliciteren, werk en loopbaan kosteloos verkrijgbaar.

Vanuit de gebruiker
Een ander sterk punt van zowel de E-books als de voorbeeldbrieven is dat Den Draak ze vanuit de gebruikers heeft geschreven. "Bij die gebruikers gaat het om iedereen die op zoek is naar een baan of een loopbaanadvies zoekt. Als voormalig personeelsmanager en loopbaanadviseur weet ik goed wat er vóór en achter de schermen gebeurt", legt hij uit. "Op deze manier wordt loopbaanadvies toegankelijk en worden mensen geholpen bij het zoeken naar een baan".

Loopbaanadvies.net is een handige website voor iedereen die loopbaanvragen heeft of een baan zoekt. Op de site vindt de bezoeker betrouwbare informatie, advies en links naar andere sites over werk en loopbaan.

Loopbaanadvies.net





Ingezonden persbericht