Globrands ontwikkelt na Thalys ook de merknaam Fyra


Fyra staat voor vurig en rood, voor vrouwelijk, dynamiek, warmte en sprankeling tegelijk

AMSTERDAM, 20090709 -- Fyra Hoewel er inmiddels 183 miljoen domeinnamen ingeschreven staan wil ieder internationaal bedrijf toch graag een mooie en sprekende merknaam met een .com domeinnaam. Ga er maar aan staan. Toch lukt het een gespecialiseerd bureau als Globrands nog steeds, zoals de naam Fyra weer bewijst. Fyra staat voor vurig en rood, voor vrouwelijk, dynamiek, warmte en sprankeling tegelijk. Naast de Thalys is de Fyra zowel goed passend als onderscheidend en geeft de naam Fyra precies die intrinsieke lading die het mogelijk maakt er een sterk merk van te maken.




Thalys
In 1995 ontstond Westrail International met de SNCF, de NMBS, de NS en Deutsche Bahn als partners, met als doel het netwerk te verbeteren en Europa te verbinden. De eerste exponent daarvan was de introductie op 2 juni 1996 van een internationaal merkconcept onder de naam Thalys. Treinreizen kreeg weer allure en het succes van de Thalys werd een veel aangehaalde marketingcase. Inmiddels is Westrail uitgegroeid tot Railteam, waarin Europa's belangrijkste hogesnelheidsoperators zoals NS Hispeed deelnemen.

Fyra
De volgende stap van NS Hispeed, dit keer samen met de KLM en de NMBS, werd genomen in het ontwikkelen van een nieuw concept voor een snelle verbinding tussen Amsterdam en Brussel. Naast de luxe Thalys moest dit een jong en dynamisch concept worden. Positief, toegankelijk, sprankelend, warm, vrouwelijk en roodkleurig. Globrands kreeg, na een Europese aanbestedingsronde, de opdracht voor de naampositionering en naamcreatie. Mede op basis van de waarden toegankelijk, sprankelend, positief, warm, vrouwelijk en roodkleurig werd de naam Fyra ontwikkeld die aan alle voorwaarden en criteria voldoet.


Globrands
Het Amsterdamse merknaamadviesbureau Globrands, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van vele bekende merknamen variërend van Senseo, Menzis, Essent, Vifit, Linera, Extran, Reaal, Connexxion, Landal, Jiba en Tergooi ziekenhuis. Sinds 2005 is Globrands partner in de wereldwijde Nomen Group en in 2007 is een speciale op de pharma & health industrie gericht dochterbedrijf opgericht. Zie www.globrands.com

Voor verdere info: Michael Dijkstra Taurel, mike@globrands.com telefoon 020 6238555
Rose Teunissen, rose.teunissen@nshispeed.nl en www.fyra.com