Ingezonden persbericht


Pathé en filmdistributeur BEIFILMS slaan handen ineen voor de release van Asian Cinema

Rotterdam/Amsterdam, 11 juni 2009

In mei 2005 braken Bharat Entertainment International (BEIFILMS) en Pathé Theaters met het uitbrengen van de film Kaal de Bollywood markt in Nederland open. Inmiddels is de Bollywoodfilm niet meer weg te denken uit de Nederlandse bioscopen. In 2009 gaan zij een stap verder met een serie van heuse Asian & Hong Kong Films, waarmee ze wederom met een nieuw segment de Nederlandse bioscopen verrijken. De eerste release , de martial art film 'Coweb', staat gepland voor 9 juli aanstaande.

BEIFILMS is gespecialiseerd in het distribueren en marketen van films voor niche markten. Het toevoegen van een nieuw segment was dan ook niet meer dan een kwestie van tijd voor BEIFILMS. "Met deze films wordt gemikt op een breed publiek niet alleen Aziaten zijn dol op Martial Art films. Uit verschillende hoeken is er veel interesse voor dit genre, waaronder veel urban jongeren uit de grote steden, maar ook gamers", aldus Soeniel Sewnarain van BEIFILMS. Samen met marktleider Pathé is het de bedoeling om de vele liefhebbers van Asian cinema, waaronder de hoogstaande martial art cinema uit Hong Kong, maar ook de bekende thriller cinema uit Japan, naar Nederland te halen voor vertoning in de bioscopen van Pathé. Premiere Martial Arts film COWEB op 9 juli 2009
De eerste release is direct een spectaculaire, namelijk de Chinese film COWEB. Coweb betekent voor actrice Jiang Lu Xia haar debuut op het witte doek. Na haar spectaculaire optredens en haar top drie notering in de megapopulaire show uit Hong Kong "The Disciple - Who becomes the next Jackie Chan?", vertoont zij nu haar unieke vechtkunsten in dé Martial Art film van 2009 "Coweb". Jiang Lu Xia wordt gezien als de beste vrouwelijke on-screen martial arts vechter van China. Haar bewegingen en vechtstijl zijn uniek en genieten in China en Hong Kong een enorme populariteit. De film is gemaakt door Xiong Xin Xin, een zeer gerespecteerd acteur en stuntman in China en Hongkong. Hij is zijn carrière ooit gestart in de film "Once upon a time in China", waarin hoofdrolspeler Jet Li zijn naam vestigde als mega action star.

De film Coweb zal vanaf 9 juli te zien zijn in Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Spuimarkt in Den Haag en Pathé de Kuip in Rotterdam.