LLiNK

Rotterdam, 16 juni 2009

-PERSBERICHT-

LLiNK start nieuwe serie Amazon op 9 juli

Vanaf 9 juli zendt LLiNK de zesdelige serie Amazon uit op Nederland 3 om 21.27 uur. In de serie volgen we Bruce Parry tijdens zijn tocht over een van de grootste rivieren ter wereld: de Amazone. De spannende reis voert van het Andesgebergte in Peru naar de riviermondingen in Brazilië.

Het Amazonegebied verandert snel en niet in positieve zin....In hoog tempo wordt de Amazone ontbost ten behoeve van de houtindustrie en sojaplantages. Een vijfde van de Amazone is reeds vernietigd. De oorspronkelijke bewoners dreigen niet alleen hun land, maar ook hun traditionele manier van leven te verliezen.

Te voet, met een klein vliegtuig en per boot, legt Bruce ruim 10.000 kilometer af. Onderweg verblijft hij bij inheemse stammen die een teruggetrokken bestaan leiden onder het dak van het tropische regenwoud. Hij neemt deel aan hun dagelijks leven en ziet met eigen ogen de gevolgen van de veranderende leefomgeving.

Amazon vertelt ook het verhaal van de mensen die in het gebied wonen en werken: de sojaboeren, de veebaronnen, de houthakkers, de goudzoekers, de milieuactivisten en de wetenschappers. Bruce ontmoet de verschillende partijen en komt erachter dat de tegenstelling tussen goed en fout niet altijd even eenduidig is.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---------------------------------------------

Noot voor de redactie,