Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Inloopavond op 9 juli over beschermd dorpsgezicht Gelselaar

De gemeente houdt samen met Gelselaars Belang een inloopavond voor inwoners van deze kern op donderdag op 9 juli. De bijeenkomst gaat over het toekomstig beschermd dorpsgezicht Gelselaar. Er zal met name aandacht worden besteed aan de volgende stap in de procedure tot beschermd dorpsgezicht. De inloopavond wordt gehouden in café Florijn aan de Dorpsstraat 12 in Gelselaar en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Aanwijzingsvoorstel

Aanleiding voor de inloopavond is de volgende stap in de procedure tot beschermd dorpsgezicht. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namelijk een advies opgesteld voor het rijk om Gelselaar aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht. Dit advies wordt ook wel het aanwijzingsvoorstel genoemd. Daarin staat de begrenzing van het beschermd dorpsgezicht. En waarom Gelselaar als beschermd dorpgezicht aangewezen moet worden.

De gemeenteraad van Berkelland is één van de partijen die hierover een advies moet uitbrengen aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Voordat zij dit doet, geeft zij u de mogelijkheid op het advies te reageren.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond kunt u het aanwijzigingsvoorstel inzien. En ook vragen stellen over de praktische gevolgen van de aanwijzing voor u als inwoner van Gelselaar. Er liggen reactieformulieren waarmee u een reactie op het voorstel kunt geven. Op 9 juli tussen 19.30 en 21.00 uur kunt u op elk willekeurig moment binnenlopen bij café Florijn in Gelselaar. U bent van harte welkom.

Wijk/regio Gelselaar
Mutatiedatum 29/06/2009