Ingezonden persbericht


Persbericht 1 juli

YOUR SPACE opent de deuren van het eetcafé en SUMMER EVENTS go jazz

Van 9 tot en met 19 juli wordt YOUR SPACE aan de Kruiskade 9 in Rotterdam overdag omgetoverd tot eetcafé en hét verzamelpunt voor alle jongeren die in het centrum zijn tijdens de YOUR WORLD Summer Events. Wie zin heeft in een hapje eten voor de start van de YOUR WORLD Wednesday Night Skate of een swingende afterparty na het North Sea Jazz Festival kan hier terecht. Het tweede weekend van de zomerprogrammering voor en door jongeren staat in het teken van jazz, onder meer met optredens van jong jazztalent op 9 juli tijdens het gratis openluchtconcert YOUR JAZZ op het Schouwburgplein.

In het YOUR SPACE eetcafé kunnen jongeren van 9 tot en met 19 juli van 09.30 tot 17.00 uur terecht voor een lekkere en betaalbare lunch en verrassende optredens. In de late uurtjes van vrijdag 10 en zaterdag 11 juli is het in YOUR SPACE tijd voor een jazzfeestje met BoogieBall, de afterparties van het North Sea Jazz Festival met dj-sets van artiesten als Marcus Miller, Esperanza Spalding, Roy Hargrove en Om'Mas Keith (SA-RA). Op die dagen rijden er ook zeer speciale tuktuks van diverse plekken in het centrum naar de Kruiskade. Op woensdag 8 en 15 juli staat er voor de deelnemers aan de YOUR WORLD Wednesday Night Skate een koolhydraatrijke maaltijd klaar. Voor slechts 7 euro krijgen skaters vanaf 17.00 uur een heerlijke pasta met één drankje. Dit speciale tarief geldt alleen voor bezoekers met skates of met toegangskaarten die vooraf besteld kunnen worden via het Rotterdams Uitburo.

De Wednesday Night Skate brengt ieder jaar duizenden skaters op de been voor een gezellige en sportieve avond. Het 16,5 kilometer lange parcours is geschikt voor alle skaters: jong en oud, quads en inliners. Vanaf 8 juli kan iedereen 5 weken lang elke woensdag de skates weer uit de kast trekken. Iedere tocht rijdt er een aangeklede muziekauto mee, die de skaters zal opzwepen met jazz, urban, carnaval of discomuziek. De deelnemer met de leukste outfit die past bij het thema van de avond, maakt kans op de Best Dressed Skater Award en vrijkaarten voor één van de YOUR WORLD Summer Events.

Op donderdag 9 juli is het Schouwburgplein van 20.00 tot 23.00 uur het swingende toneel voor een nieuwe generatie jazz- en soulsterren. YOUR JAZZ is een gratis openluchtconcert als voorproefje op het North Sea Jazz Festival i.s.m. North Sea Round Town. De optredende artiesten zijn onder andere zangeres Stephanie McKay met haar band, The Harlem James Gang, Raul Midon en de TBC Brass Band. Het dak gaat eraf met de Rotterdamse, inmiddels internationaal vermaarde Sabrina Starke. Met haar unieke sound is deze zangeres -als eerste Rotterdamse artiest- gecontracteerd door Blue Note. Wie nog niet is uitgedanst kan na het concert door naar de afterparty in Off_Corso, met optredens van Wicked Jazz Sound Band, DJ Okino Shuya (Kyoto Jazz Massive) en VJ Tezuka Atsushi (Japan).

De YOUR WORLD Summer Events vinden plaats van tot en met 8 augustus 2009. Kaarten zijn onder meer te koop via het Rotterdams Uitburo en de VVV Rotterdam Store. Check voor meer informatie de website www.your09.nl/summerevents.

Agenda YOUR WORLD Summer Events, 8 juli t/m 8 augustus 2009

8, 15, 22, 29 juli - 5 aug. YOUR WORLD Wednesday Night Skate start Binnenrotte

9 juli YOUR JAZZ Schouwburgplein

9 juli afterparty YOUR JAZZ Off_Corso

10 en 11 juli BoogieBall, afterparties North Sea Jazz Festival YOUR SPACE

13 t/m 20 juli Improv Everywhere Diverse locaties

17 t/m 19 juli YOUR STREETS weekend:

17 juli Mesmarise Urban Culture Podium

16 t/m 18 juli Comedy Arts Festival WATT / Rotown

17 t/m 19 juli Street Science Lantaren/Venster, CBK, NAi

18 juli Free Gaming Round 2 Schouwburgplein

18 juli Streetmasters 2009 Skatepark Westblaak

18 en 19 juli Vans Grand Prix of Skateboarding Leuvehoofd

18 en 19 juli Hidden Routes Diverse locaties

19 juli World B-Boy Classic WATT / Schouwburgplein

19 juli Fashion Village Schouwburgplein

20 juli Queen Election Zomercarnaval Nieuwe Luxor Theater

24 juli Battle of the Drums Coolsingel

8 aug. Fit For Free Dance Parade centrum

8 aug Dance Parade afterparty / Final Concert YWSE Lloyd Multiplein

YOUR WORLD

In 2009 is Rotterdam: YOUR WORLD, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. YOUR WORLD stimuleert inbreng en betrokkenheid van jongeren, biedt ruimte voor talentontwikkeling en werkt aan eerlijke beeldvorming van jonge Rotterdammers. Óók na 2009. Kijk voor meer informatie op: www.your09.nl


---