Ingezonden persbericht

Den Haag, juli 2009
SIS 0907. xxxnl

Persinformatie ( Persinformatie ( Persinformatie

EUROCONTROL vertrouwt outsourcing IT-activiteiten toe aan consortium Siemens IT Solutions and Services, Getronics en BT Global Services

EUROCONTROL, de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, gevestigd in Brussel, heeft - na een vijfjarig partnerschap - het beheer van zijn IT-activiteiten opnieuw ondergebracht bij het consortium bestaande uit Siemens IT Solutions and Services, Getronics en BT Global Services. De opdracht heeft een volume van ongeveer EUR 100 miljoen en een looptijd van zeven (5+1+1) jaar.

Het door Siemens IT Solutions and Services geleide consortium is verantwoordelijk voor de coördinatie en levering van IT-diensten, het operationele beheer van de infrastructuur en de servicedesk en voor het beheer van de netwerken, servers, opslagsystemen en business-applicaties. In het kader van dit project zal Cronos International de ondersteuning en het toepassingenonderhoud voor zijn rekening nemen.

De overeenkomst heeft betrekking op de IT-activiteiten van Eurocontrol's businessunits Management Information System (MIS) en Central Flow Management Unit (CFMU) in Brussel, alsmede van het onderzoekscentrum Eurocontrol Experimental Center (EEC) in Parijs. Doel van het project is het creëren van synergieën tussen de verschillende sites om daarmee de IT- kosten terug te dringen. Het beheer van het informaticapark omvat bijna 2.800 computers, meer dan 500 servers, ruim 260 databases en 80 toepassingen.

"De outsourcing van onze IT-oplossingen heeft geleid tot een kostenefficiëntere dienstverlening met een betere beschikbaarheid en stabiliteit en heeft de tevredenheid van de gebruikers vergroot", aldus Denis Renson, hoofd van de unit MIS bij Eurocontrol. "Daarom zijn we blij, dat we na afronding van de aanbestedingsprocedure het bestaande partnerschap kunnen vernieuwen en dit zelfs kunnen uitbreiden."

"Het succes van het consortium berust op het geïntegreerde, innovatieve principe van een wereldwijde turnkey IT-oplossing die Eurocontrol van ons krijgt. Doordat we continu gefocust zijn op innovatie, betere dienstverlening en het gebruik van de allernieuwste concepten, kunnen we een dienstverleningskwaliteit aanbieden, die bijdraagt aan de optimalisatie van processen, services en de algehele organisatie", aldus Uli Penzkofer, CEO van Siemens IT Solutions and Services België en Luxemburg.

EUROCONTROL, de Europese Organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, heeft als voornaamste oogmerk de ontwikkeling van een naadloos en pan-Europees systeem voor het beheer van het luchtverkeer (ATM) dat de voortdurende verkeersgroei volledig opvangt onder handhaving van hoge veiligheidsnormen, verantwoorde kostenvermindering en een minimale belasting van het leefmilieu.

Siemens IT Solutions and Services (SIS) is een internationaal toonaangevende leverancier van IT-oplossingen en diensten. Het portfolio van SIS is opgebouwd rond complete IT-oplossingen, waarbij de nadruk ligt op kennismanagementsystemen, logische IT-beveiliging en kantoorautomatisering. SIS positioneert zich binnen de markt als een trusted partner, die dankzij hoogwaardig projectmanagement en inhoudelijke kennis in een uitstekende positie verkeert om als hoofdaannemer binnen consortia of als regisseur van outsourcingtrajecten op te treden. SIS telt ongeveer 41.000 medewerkers wereldwijd en een jaaromzet van ongeveer vijf miljard euro.

Over Getronics: Met een wereldwijde omzet van 1,9 miljard euro en 14.300 medewerkers is Getronics een van de belangrijkste leveranciers van ICT-diensten en -oplossingen wereldwijd en de grootste leverancier van ICT-diensten in de Benelux. Als expert op het vlak van werkplaats- en informatiebeheer, datacenter- en hostingdiensten en ICT-consultancy, ondersteunt Getronics medewerkers van grote ondernemingen om hun prestaties en productiviteit te verhogen door hen altijd en overal toegang te geven tot informatie. Hiertoe beschikt Getronics over een totaalaanbod van geïntegreerde ICT-diensten voor de ondernemingsmarkt en werkt het bedrijf volgens een globaal dientsverleningsmodel dat klanten wereldwijd een consistente kwaliteit verzekert. Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland.

Over BT: BT is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in 170 landen. BT levert hoofdzakelijk lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten en dit zowel thuis, op hun werk als onderweg, producten en diensten voor breedbandinternet en geconvergeerde producten en diensten voor vaste/mobiele netwerken. BT bestrijkt zijn activiteitendomeinen door middel van vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale. Voor het boekjaar afgesloten op 31 maart 2009 bedroeg de omzet van de BT Group £ 21.390 miljard. British Telecommunications plc (BT) is voor 100 % een dochteronderneming van de BT Group en omvat bijna alle bedrijfsactiviteiten en activa van de BT Group. BT Group plc is genoteerd op de beurzen van London en New York. Meer informatie vindt u op www.bt.com/aboutbt