Ingezonden persbericht

Rijswijk, 10 juli 2009

Man uit Venlo wint 200.000 euro in Euro Loterij

Een 59-jarige man uit Venlo heeft de hoofdprijs van 200.000 euro gewonnen in de Euro Loterij van Lotto.

"Ik speel elke zaterdag automatisch mee en dan kijk ik daarna altijd even wat de uitslag is. Ik heb deze trekking de uitslag wel 10 keer gecontroleerd! Op internet, teletekst en via de telefoon. Ik kon het gewoon niet geloven. Ik ben heel erg blij met de prijs en ga er leuke dingen mee doen," aldus de gelukkige winnaar. Met het prijzengeld wil de winnaar een nieuwe auto kopen, wat besteden aan het huis en de rest op de spaarrekening zetten.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 4 juli is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 11 miljoen euro. De hoofdprijs van de Euro Loterij is aanstaande zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

noot.jpg

Eke Wolters, telefoon 070 - 32 16 359