Port of Rotterdam

Sabrina Starke opent wereldhavendagen

32ste editie van 4 tot 6 september 2009

10-07-2009

De Rotterdams poprevelatie Sabrina Starke opent vrijdagmiddag 4 september om 14.00 uur de 32ste editie van de Wereldhavendagen die - heel toepasselijk - in het teken staan van 'nieuwe energie'. Het evenement - vorig jaar nog gekozen tot sterkste merk van de Rotterdamse culturele sector - vindt plaats op 4, 5 en 6 september.

De Wereldhavendagen worden op initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam georganiseerd met als doel op een informele wijze de bezoekers te informeren over belangrijke ontwikkelingen in de haven, onder andere door excursies, kadepresentaties en rondvaarten.

Nieuwe energie
Het thema slaat terug op twee zaken: jongeren en nieuwe energiebronnen. Nieuwe energiebronnen als windenergie en biobrandstoffen spelen een belangrijke rol bij het nieuwe aanbod van excursies. De haven richt zich op de jeugd en wil nog steeds jongeren aan zich binden. Ook al is er vanwege de crisis ook hier minder werk. "Scholieren die nog een arbeidskeuze moeten maken, willen we nu reeds benaderen. Door de vergrijzing zal de komende jaren de behoefte aan nieuwe instroom ongetwijfeld toenemen. Een belangrijke rol speelt het jongerenprogramma op vrijdag. Dat doen we in samenwerking met Your world. Er is dan een arbeidsmarktplein, maar jongeren kunnen ook 'speeddates' verkrijgen. Zelfs liefhebbers die willen zeilen op driemaster De Eendracht, kunnen dan aanmonsteren.

Op het water voor de Wilhelminakade vinden tijdens de officiële openingsact met Sabrina Starke behendigheidswedstrijden tussen jongeren plaats. Ook in het zaterdagavondprogramma spelen jongeren een grote rol, want dat komt tot stand met Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, en zal een mengeling worden van popmuziek en circusacts", aldus Sabine Bruijnincx

Sabine is de opvolger van Annemieke Loef die de afgelopen tien jaar het evenement organiseerde en onlangs directeur marketing van de gemeente Schiedam werd. Als zodanig is er ook in de organisatie sprake van nieuwe energie. Sabine heeft de afgelopen vier jaar reeds ervaring opgedaan bij de Stichting Wereldhavendagen: "De klemtoon komt dit jaar op vrijdag nog meer op de jongeren te liggen. Het is dan een evenement voor jongeren door jongeren."