VerkeersInformatieDienst


Avondspits drukker door vakantieverkeer

10 juli 2009, 21:57
De avondspits van vrijdag was drukker dan normaal, dat had vooral te maken met extra verkeersaanbod in de vorm van vakantieverkeer. Vandaag zijn de schoolvakanties in de regio midden begonnen en dat was te merken op de snelwegen.

Om 14:00 uur vanmiddag stonden er al 38 files in ons land met een gezamenlijke lengte van 163 kilometer, daar waar op een ânormaleâvrijdag de avondspits dan net begint.

Vooral op de A2 van Utrecht naar Den Bosch was het toen al druk, bij elkaar 36 kilometer langzaamrijdend verkeer.
Het verkeer op de A29 van Bergen op Zoom naar Rotterdam had gedurende de hele middag te maken met een wegafsluiting in verband met een spoedreparatie na een autobrand.

Om 16:00 uur was de teller opgelopen naar 44 files met een gezamenlijke lengte van 222 kilometer. Het verkeer in het oosten van het land had te maken met extra drukte, vooral rond Arnhem stonden lange files op de A12 en de A50. Ook in de regio Rotterdam was het extra druk, daar begint vandaag het North Sea Jazz Festival, dat nog duurt tot aanstaande zondag 12 juli.

Later bleek dat de avondspits toen al zijn hoogtepunt had bereikt, dat was om 16:30 uur, toen stond er 246 kilometer file op de snelwegen in Nederland.

Het weer heeft tijdens de avondspits nauwelijks voor extra verkeersoverlast gezorgd, de buien hadden 's middags al voor een belangrijk deel Nederland verlaten.