Gemeente Ameland


Jongerendebat op 10 juli

Dit is een bericht voor jongeren in de leeftijd van 15 - 20 jaar.

De gemeente gaat weer een jongerendebat organiseren.

Datum: vrijdag 10 juli om 20.30 uur

Plaats: Burgemeester Waldaschool in Nes

Het debat wordt gehouden in een Lagerhuisopstelling. Je kent het vast wel van het tv-programma `Het Lagerhuis' onder leiding van Marcel van Dam. Aan de hand van stellingen wordt gedurende een aantal minuten over een onderwerp gediscussieerd. Voor- en tegenstanders van het onderwerp ontmoeten elkaar in een (hopelijk) heftig debat. Veel raadsleden zullen aan deze avond deelnemen en er is ook een jurylid: burgemeester Albert de Hoop. Uiteraard is op deze avond publiek (vrienden, ouders en wie je maar meer kunt bedenken) van harte welkom.

Natuurlijk kan zo'n avond niet zonder jullie inbreng worden georganiseerd. Daarom nodigen we je uit bij ons stellingen in te leveren waarover je wilt discussiëren. Dat kan van alles zijn van `Als ik burgemeester ben dan...' tot `Als jongere mis ik op Ameland...' dus leef je uit!

Stuur je stelling(en) zo snel mogelijk in, maar vóór 25 juni, via jongerendebat@ameland.nl

Na het insturen van je stelling(en) hoor je meer van ons.

We kunnen ons voorstellen dat de jongeren in onze doelgroep niet allemaal deze info lezen. Aan de ouders van diegenen, die niet meer op Ameland staan ingeschreven, vragen we deze info aan hen te laten lezen. Begin juli stuurt de gemeente nog een brief aan de jongeren tussen 15 en 20 jaar.

Voor meer informatie kun je bellen met Gerby Engelaar of Gert Jan Bontenbal, telefoon 0519 555555.