Beverol Beach Pull Euro Cup tractor pulling 10 juli en 11 juli 2009

25/06/2009 15:57

Stichting Beach Pull Putten

25 juni 2009- Beverol Beach Pull is een van de grootst opgezette outdoor tractor pulling evene-menten in Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd op het Strand Nulde te Putten. Dit jaar vindt dit internationaal bekende tractor pulling evenement plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. De verschillende wedstrijden in de Standaardklasse, Sportklasse en Supersportklasse vinden plaats op de vrijdagavond en starten om 18.00 uur. Op de zaterdag start het evenement om 15.00 uur met spectaculaire wedstrijden voor Supersport trucks, in de Vrije klasse,Two Wheel drive, Pro-stock en de Super-stock klasse, waarin uiteindelijk om het Euro Cup kampioenschap gestreden wordt. Op dit hoogste Europese niveau worden onder meer bekende deelnemende teams ver-wacht als: Fox, Green Monster, Red Fever, Inter-Techno Lambada en DeGraaf Bits 'n Pieces.

Dagje uit met het hele gezin

Tijdens de twee Beverol Beach Pull dagen is er continu van alles te beleven voor het hele gezin. Terwijl de tractor pulling wedstrijden op twee verschillende kleibanen worden verreden, is er op het evenemententerrein een speciaal 'kinderdorp' ingericht met attracties zoals een springkussen, boemeltreintje, reuzenglijbaan, draaimolen en tal van onderhoudende activiteiten, marktkramen, demonstraties en horecavoorzieningen. Bovendien kunnen alle 'krachtpatsers' die aan het evene-ment deelnemen worden bewonderd in het rennerskwartier dat voor publiek vrij toegankelijk is.

Over tractor pulling

Tractor Pulling is in de eerste helft van de twintigste eeuw ontstaan in Noord-Amerika. Agrariërs wilden wel eens weten wie nu eigenlijk de sterkste tractor had. Door middel van het verslepen van keien werd destijds bepaald wie de sterkste tractor had. Tractor pulling is inmiddels uitgegroeid tot een gemotoriseerde sport waarin krachtige tractoren en speciaal voor deze sport gebouwde 'trek-kers' met elkaar de strijd aangaan om een zogenoemde sleepwagen over zekere afstand te ver-plaatsen. De sleepwagen is zodanig geconstrueerd dat de weerstand over de af te leggen afstand steeds meer toeneemt. Er bestaan verschillende gewichts- en vermogensklassen binnen de tractor pulling sport, waarin zowel amateurs als zeer professionele deelnemers tegen elkaar uitkomen.

Sponsors

De organisatie van het Beach Pull evenement wordt gesteund door sponsors, waarvan Beverol smeeroliën en vetten reeds zes jaar als hoofdsponsor in naam aan het evenement verbonden is. Overige sponsors zijn onder meer het vakblad Boerderij, dat reeds vanaf het eerste tractor pulling evenement in ons land in 1978 aan deze sport verbonden is; het Achterveldse bedrijf Gebr. De Vor, importeur van Fendt, Valtra en Kubota tractoren; Inter-Techno & 1.2.3-Machineverhuur

Waar en wanneer

Het 9e Beach Pull evenement 2009 vindt plaats op vrijdag 10 juli vanaf 18.00 uur en op zaterdag 11 juli vanaf 15.00 uur op het evenemententerrein Nulde/Horst te Putten. Dit terrein is direct gele-gen naast de A28 afslag nr. 10 (Nulde). Adres voor routenavigatie: Strandboulevard, 3882 RN Put-ten. Naast het 5 hectare grote evenemententerrein zijn veel verharde parkeerplaatsen aanwezig. Tevens bevinden zich op loopafstand Camping Strandparc Nulde en het Mercure Hotel Postiljon Nulde. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Beverol Beach Pull evenement: www.beachpull.nl

Entree

Informatie over de entreeprijzen wordt verstrekt op de website www.beachpull.nl waarbij vermeld kan worden dat op beide dagen de toegang voor kinderen t/m 5 jaar gratis is, uiteraard mits onder begeleiding van een volwassene.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.beachpull.nl