Gemeente Zoetermeer

Wethouder opent âHet Zesde Zintuigâ

Wethouder Frank Speel (zorg en ouderen) opent vrijdag 10 juli om 14.15 uur de tentoonstelling 'Het Zesde Zintuig' in het woonzorgcomplex aan de Gondelkade 33 (De Leyens).

De tentoonstelling past prima in een valpreventieproject voor ouderen. Met de veroudering gaan de zintuigen achteruit, maar gelukkig beschikken we nog over een extra vermogen: ons verstand. De tentoonstelling presenteert het verstand dan ook als een aanvullend, zesde zintuig waarmee we ons leven makkelijker kunnen maken.

Â

De tentoonstelling bestaat uit zeven panelen: één paneel met algemene informatie en zes panelen, waarbij men op een ludieke manier de eigen zintuigen kan testen. Op die zes panelen staat allereerst informatie over het betreffende zintuig. Vervolgens kan men dat zintuig testen en tenslotte worden alternatieve oplossingen gegeven, wanneer het betreffende zintuig niet meer zo goed werkt. Met andere woorden: door vooraf goede voorbereidingen te treffen kan men inspelen op veranderingen, wanneer bijvoorbeeld de lichaamsfuncties achteruit gaan. Dat vergt een aanpassing van het gedrag. Niet altijd makkelijk, maar deze overgang kan door de aanschaf van hulpmiddelen misschien makkelijker verlopen.

Â

De tentoonstelling is een initiatief van de ouderenbond ANBO. De afdeling Welzijn Ouderen van Vierstroomzorgring heeft de tentoonstelling naar Zoetermeer kunnen halen mede dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Zoetermeer. De tentoonstelling is tot en met 17 juli gratis te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur in het wooncomplex aan de Gondelkade 33.