Gemeente Lopik

Raad stemt in met noordoostelijke uitbreiding en aanleg tweede ontsluiting kern Uitweg

Het college heeft met Stigter's projectontwikkeling en Woningbouw-vereniging Lopik overeenstemming bereikt over uitbreiding van de kern en de aanleg van een tweede ontsluiting voor de kern Uitweg. De raad heeft het benodigde krediet van EUR 400.000,- beschikbaar gesteld, zodat het plan kan worden uitgevoerd.

Het stedenbouwkundige plan voorziet in de bouw van in totaal 43 woningen op o.a. de terreinen van Woningbouwvereniging Lopik, van de bestaande speeltuin en van Stigter's projectontwikkeling. De nieuwbouw bestaat uit zowel huur- als koopwoningen, variërend van betaalbaar tot duur.

De nu becijferde kosten voor de gehele ontwikkeling bedragen voor de gemeente Lopik EUR 400.000,-. Dit bedrag bestaat uit de kosten voor de aanleg van de weg en de brug, de aankoop van gronden en het verplaatsen van de speeltuin.

De ondergrond voor de weg en de brug wordt "om niet" aan de gemeente overgedragen.

Stigter's projectontwikkeling en Woningbouwvereniging Lopik hebben aangegeven te kunnen instemmen met het voorstel en willen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst sluiten met de gemeente. De raad heeft in meerderheid het benodigde krediet van EUR 400.000,- beschikbaar gesteld, zodat het plan kan worden uitgevoerd. De CDA-fractie heeft niet ingestemd met dit besluit.