Gemeente Aalten



+ Wonen

Mantelzorgcompliment: waardering voor mantelzorgers

Sinds 2007 spreekt de overheid haar waardering uit voor het belangrijke werk dat mantelzorgers verrichten, door middel van het Mantelzorgcompliment, bestaande uit een bedrag van maximaal EUR 250,00.
Wie komt in aanmerking?

Alle mantelzorgers die zorgen voor iemand met een extramurale AWBZ-indicatie van minimaal 12 maanden. Ook meerdere aaneengesloten indicaties die opgeteld meer dan

12 maanden bedragen tellen mee. Extramuraal wil zeggen dat degene voor wie u zorgt thuis woont.

Hoe krijgt u dit mantelzorgcompliment?

Degene voor wie u zorgt, ontvangt automatisch een bericht van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) dat hij of zij de mantelzorger een compliment mag geven. De SVB stuurt daarvoor een formulier waarop de zorgvrager vermeldt wie de mantelzorger is. U ondertekent dit formulier allebei en stuurt het terug naar de SVB. Rond de Dag van de Mantelzorg, 10 november, ontvangt u dan het bedrag op uw rekening. Voor 2009 worden de voorwaarden voor de regeling nog gewijzigd.

Meer weten of hulp bij het aanvragen

Wilt u meer informatie over het mantelzorgcompliment kijk dan op de website www.vitoostgelderland. Zodra de regeling bekend is, wordt die gepubliceerd op de website. De mantelzorgconsulent kan u ook helpen bij het aanvragen van het compliment. U kunt bij haar terecht voor informatie op het wekelijkse spreekuur voor mantelzorgers in onze locatie aan de Stationsstraat 8, elke dinsdag van 14.00 - 15.00 uur.

U kunt haar ook op werkdagen van 9.00 - 15.00 uur bellen bij de VIT tel. (0573) 43 84 00.