Gemeente Aalten


De Oude Helenakerk in beeld

Op donderdagavond 15 oktober 2009 vindt in de St. Joriskerk te Bredevoort de opening plaats van de tweede editie 'Langs heilige huisjes. Religieus erfgoed in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Suderwick.' Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober, alsmede op vrijdag 23 en 24 oktober 2009 zijn de deelnemende locaties opengesteld voor publiek van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het thema van 2009 is Tradities, in aansluiting op het landelijke Jaar van de Tradities.

Openstelling religieuze locaties

Aan de openstelling nemen diverse kerken in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Suderwick deel. Ook de Aaltense synagoge, het Grenslandmuseum en de Aaltense musea zijn opengesteld voor publiek. In de bibliotheek in Dinxperlo en Aalten zijn rond de herfstvakantie foto's te zien zijn van de deelnemende kerken en andere religieuze locaties, gemaakt door fotoclub Helios. Vanzelfsprekend zijn ook de VVV Aalten, de VVV Dinxperlo en de Stichting Bredevoort Boekenstad betrokken bij het project.

De Oude Helenakerk in beeld in de Aaltense Musea

Op veel van de deelnemende locaties zijn exposities te zien. In de huiskamer van de Aaltense Musea kunt u schilderijen en andere kunstvormen bewonderen, waarop de Oude Helenakerk te Aalten is afgebeeld. Deze kerk is een van de meest geliefde onderwerpen van kunstenaars die in Aalten hebben gewerkt.

Uw schilderij tentoongesteld

Wanneer u thuis een schilderij of ander kunstwerk heeft, waarop de Oude Helenakerk is afgebeeld en u bereid bent om dit in bruikleen te geven voor de expositie, dan horen wij dit graag van u. U kunt dan contact opnemen met Ben Lievers van de Aaltense Musea, tel. (0543) 471 210.

Voor meer informatie over het project Langs heilige huisjes 2009 zie www.vvvaalten.nl.

Wij zien u graag rond de herfstvakantie in onze bijzondere heilige huisjes !