Politie Amsterdam-Amstelland

GETUIGEN MISHANDELING TAXISTANDPLAATS GEZOCHT (10-07-2009)

Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche Binnenstad zijn op zoek naar alle mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling van Rob Sitek op de taxistandplaats aan het Leidseplein op zondagochtend 5 juli rond kwart over vier. De getuigenoproep wordt gedaan in opdracht van de officier van justitie van het parket Amsterdam.

Het onderzoeksteam heeft al diverse getuigen, waaronder een aantal politiemensen, gehoord. Ondanks dat zoeken ze ook de laatste getuigen met wie nog niet is gesproken. Er moeten meer mensen, waaronder een aantal taxichauffeurs, getuige geweest zijn. Juist met die mensen wil het team in contact komen. Het kan zijn dat deze mensen denken dat hetgeen zij hebben gezien niet zo belangrijk is, maar dat zou in het licht van de waarheidsvinding best wel eens anders kunnen zijn. Bent u aanwezig geweest op of in de directe omgeving van de taxistandplaats op het Leidseplein op de bewuste zondagochtend rond kwart over vier neem dan telefonisch contact op met het rechercheteam via: 020-5592100

Eerdere persberichten

Man overleden na ruzie op taxistandplaats / Leidseplein (05/07/2009)

Het 44-jarige slachtoffer die in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis was opgenomen is vanmiddag overleden. Het stoffelijk overschot wordt in beslag genomen. Sectie zal moeten gaan uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Hieronder het vandaag eerder verzonden persbericht:

Zondagochtend rond tien voor halfvijf is op de taxistandplaats van het Leidseplein een 44-jarige man ernstig gewond geraakt na een ruzie en handgemeen met een 37-jarige taxichauffeur. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en is in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen. De taxichauffeur is direct aangehouden en in verzekering gesteld. Rechercheurs van het Bureau Districtrecherche Binnenstad hebben de zaak in onderzoek.


____________________