LIOF


LIOF neemt belang van 25%

Nedinsco verlegt accenten naar medische sector

De Venlose onderneming Nedinsco BV gaat haar accenten verleggen. Waar tot voor kort de halfgeleiderindustrie en defensie industrie de belangrijkste afnemers waren van de optomechanica en -electronica van Nedinsco, mikt het bedrijf nu ook op de medische industrie. Het bedrijf verwacht daar meer groei te kunnen realiseren met haar innovatieve specialiteiten. Met LIOF als nieuw toegetreden aandeelhouder krijgt het bedrijf meer financiële armslag voor een gerichte markt- en productinnovatie. LIOF nam recent een belang van 25% in Nedinsco.

De halfgeleiderindustrie, waarin Nedinsco als toeleverancier een sterke positie heeft, werd door de financiële en economische crisis hard getroffen. Dit had uiteraard ook zijn weerslag op Nedinsco. Waar de actuele situatie alle aandacht opeiste, wilde het management toch vasthouden aan de al eerder ingezette strategie van marktdifferentiatie. Door tijdig en grondig ingrijpen in de vorm van een reorganisatie, een extra financiële injectie van de bestaande grootaandeelhouder in combinatie met het toetreden van LIOF als nieuwe aandeelhouder en een bijdrage van de huisbankier is hiervoor een solide basis gelegd. De financiële structuur van Nedinsco werd aanzienlijk versterkt en de nieuwe strategie kan zo versneld worden geïmplementeerd.

Gerard in 't Veld, algemeen directeur Nedinsco: Nedinsco is zeer verheugd met het toetreden van LIOF als aandeelhouder. Naast steun in deze moeilijke tijden geeft het ons de mogelijkheid om onze ingezette strategie, met innovatie als basis, versneld door te zetten. De aandeelhouders tonen met deze stap hun commitment en lange termijn visie, waarbij ze over de huidige crisis heen kijken.

Jérôme Verhagen, algemeen directeur LIOF: "Nedinsco was en is een parel in de Limburgse maakindustrie. Technologisch hoogwaardig en zeer innovatief. Toch kon ook dit bedrijf niet gevrijwaard blijven van de gevolgen van de crisis. Als LIOF zijn wij bereid voor zo'n bedrijf vér te gaan. Wij denken met huidige maatregelen Nedinsco weerbaarder te hebben gemaakt en voorwaarden voor nieuwe groei te hebben gecreëerd."


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Venlo/Maastricht, 10 juli 2009