Gemeente Oisterwijk

opknappen Ketelhuis KVL
09-07-2009
892.000 euro voor opknappen Ketelhuis KVL

Oisterwijkers stemden massaal in actie Mijn Mooi Brabant

Het ketelhuis met stoomgemaal op het voormalig KVL terrein wordt opgeknapt op kosten van de provincie Noord Brabant. De actie Mijn Mooi Brabant van de provincie levert de gemeente Oisterwijk 900.000 euro op. De provincie stelt dat bedrag beschikbaar om verrommelde locaties in Brabant, die al jaren een doorn in het oog zijn, op korte termijn weer helemaal op te frissen. Ruim 1. 600 Oisterwijkers stemden op het Ketelhuis in een door de provincie georganiseerde publieke internetverkiezing. Zij hadden de keuze tussen 21 inzendingen. Vanochtend maakte gedeputeerde Paul Rüpp de winnaars bekend.

Het Ketelhuis

Het ketelhuis van de voormalige leerfabrieken, een rijksmonument, met daarin een uniek stoomgemaal, is onderdeel van het grote KVL-terrein. Het hele terrein verkeert in een zeer slechte staat, maar met name het ketelhuis dat op een prominente plek staat is volledig vervallen. Het restaureren van het ketelhuis geeft een belangrijke impuls voor het opknappen van het gehele terrein.

Brabanders beslissen

Met het project Mijn Mooi Brabant wil de provincie actief bijdragen aan het tegengaan van 'verrommelde' locaties. Voor dit project stelt de provincie 7 miljoen euro beschikbaar. 21 locaties waren genomineerde, ingedeeld in 3 categorieën naar het aantal huishoudens. Inwoners van Brabant konden tussen 15 juni en 6 juli hun stem uitbrengen. Per categorie wonnen de twee locaties met de meeste stemmen. Samen met het ketelhuis in Oisterwijk ontving de markt in Valkenswaard de meeste stemmen in de categorie 10.000 tot 20.0000 huishoudens. Ze verdienen hiermee een opknapbeurt, aangeboden door de Provincie Noord-Brabant.

KVL terrein

Op het KVL-terrein, vlakbij de historische kern van Oisterwijk is de sfeer van de voormalige lederfabriek nog steeds aanwezig. Er zijn plannen om deze unieke plek om te vormen tot een bijzonder leefmilieu met behoud van de monumentale waarde. Wonen, winkelen, werken en recreëren staan centraal, terwijl heden en verleden elkaar ontmoeten. Op deze locatie worden circa 555 woningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Het gaat om woningen met tuin, stadswoningen, appartementen en starterswoningen.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: